Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

0

Από την δημ. παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Απαράδεκτες απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής για τα σχολεία

Απαράδεκτες είναι οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ του κ Βούρου  στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που έχει καταθέσει εδώ και πάνω από ένα μήνα η Λαϊκή Συσπείρωση για την ασφάλεια των σχολείων και την κατάσταση στη νηπιαγωγεία του Δήμου μας
Αναφορικά με τα Ερωτήματα για την αντισεισμική θωράκιση και ασφάλεια των σχολείων της Λαϊκής Συσπείρωσης από τις (μη) απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής συνάγεται ότι:
– κανένα σχολείο δεν έχει  πιστοποιητικό καταλληλότητας, ούτε πυρασφάλεια ή  λειτουργικό αλεξικέραυνο.
– δεν έχει ζητηθεί δευτεροβάθμιος έλεγχος ούτε καν για παλιά και καταπονημένα κτήρια που παρουσίασαν προβλήματα σοβαρά,  ενώ στο 60% των σχολείων δεν έχουν διενεργηθεί ούτε ταχείς οπτικοί έλεγχοι από την ΚΤΥΠ.
Παράλληλα, ενώ η Δημοτική Αρχή παραδέχεται επιτέλους ότι υπάρχουν σχολεία  με βλάβες στον φέροντα οργανισμό με απίστευτη απάθεια λέει ότι οι όποιες παρεμβάσεις έχει κάνει ο δήμος αφορά μή φέροντα στοιχεία των κτιρίων !!!

Και σα να μη φτάνει αυτό, το χειρότερο όλων είναι ότι προσπαθεί να αποτινάξει την ευθύνη της δηλώνοντας αναρμόδια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όμως όπως επεσήμαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης  το “Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών” που επικαλείται η Δημοτική Αρχή στην απάντησή της ορίζει ρητά στο 6.3 ότι “Η αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων μετά από σεισμό ανήκει στις αρμοδιότητες των Δήμων”
Σε ότι αφορά στην κατάσταση στα νηπιαγωγεία η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει κατά πολύ το οριζόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα για να δοθεί απάντηση. Την ίδια στιγμή αρμόδια στελέχη της βρίσκουν διάφορες αφορμές και χρόνο να συνευρίσκονται και να φωτογραφίζονται με όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας της αντιλαϊκής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτική της αντίληψης των διοικούντων το Δήμο είναι η άποψη που εξέφρασε ο κ Γρετζελιάς, ότι το θέμα περιορίζεται στη Νέα Χαλκηδόνα ενώ η Νέα Φιλαδέλφεια δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τα νηπιαγωγεία!
Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Να δρομολογηθούν χωρίς άλλη χρονοτριβή και δικαιολογία ό,τι μέτρα και παρεμβάσεις απαιτούνται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Να έρθουν ως αυτοτελή θέματα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο η κατάσταση στην προσχολική αγωγή και η αντισεισμική, αντιπυρική και αντικεραυνική προστασία των σχολικών μονάδων.

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Διέρρηξαν τον Άγιο Κοσμά Αιτωλό! (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΒίντεο: Ερωτήματα για την παρέλαση των κυριών “Monty Python” την 28η Οκτωβρίου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.