Τάφας: “Έχουμε πρόβλημα στα ταμειακά υπόλοιπα λειτουργικών δαπανών του Δήμου”!

0

Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (23.09), η είδηση που προέκυψε ήταν από τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Ηλία Τάφα.

Ο αντιδήμαρχος που ανέλαβε την 1η Σεπτέμβρη πήρε το λόγο στην αρχή της συνεδρίασης και ανέφερε:

Ηλίας Τάφας: Έχουμε πρόβλημα των ταμειακών υπολοίπων των λειτουργικών δαπανών. Στο τέλος του 2018 ήταν περίπου 3,2 εκ….. Στις 31/8/2019 1,405 εκ. Απλήρωτες υποχρεώσεις Δήμου 31/08/ 1,080 εκ.,  πάντα για λειτουργικές δαπάνες. 502.630 χιλιάδες είναι ληξιπρόθεσμα ήδη και οι τιμολογήσεις που αναμένονται έως 31/12 είναι άλλο 1.5 εκ.!!! Επιπλέον η μισθοδοσία από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο είναι ακόμη 716χιλ. και έχω αφαιρέσει φυσικά την τακτική επιχορήγηση και δεν έχω υπολογίσει άλλες υπερωρίες, ούτε νυχτερινά ούτε τίποτα!

Αν βάλουμε και τα ΜΑ αν τελειώσει η χρονιά έτσι και με τα χρήματα που θα πάρουμε μέχρι τέλος του έτους εκτός από ΣΑΤΑ, εκτός από καθαριότητα, επιχορηγήσεις κλπ είναι 1,110 εκ. περίπου. Ξέρετε πόσο μπαίνουμε μέσα για δαπάνες;;; Σχεδόν 1.000.000 εκ…

Και αυτή την στιγμή αυτό πραγματικά που έχει βουλιάξει τον δήμο είναι το μεγάλο έργο ανάπλασης και συντήρησης, το αρδευτικό, που είναι πάνω απ 1 εκατ. και μπήκε όλο στα λειτουργικά (!!!). Ούτε τον πίνακα έλεγχου δεν βάλατε στις επενδυτικές δαπάνες, και άλλα πράματα που έχω δει, όπως για παράδειγμα υπάρχει μια επιδότηση για ένα γερανοφόρο που κάνει 154 χιλ. και τα 125χιλ. είναι επιδοτούμενα, τα υπόλοιπα δεν έχουν μπει στις επενδυτικές δαπάνες…

Άλλο παράδειγμα, γίνεται μια ανάπλαση παιδικών χαρών που είναι γύρω στις 255χιλ., τα 212 χιλ. είναι επιδότηση, τα υπόλοιπα γιατί δεν έχουν μπει στις επενδυτικές δαπάνες; Αυτή είναι η εικόνα αυτή την στιγμή. Είμαι όλη μέρα μέσα στις υπηρεσίες και προσπαθώ να δω μήπως έχουμε κάνει κάποιο λάθος ΚΑΙ δεν μπορώ να βρω αυτό το λάθος. Έχω πρόβλημα μεγάλο. Όχι με την υπηρεσία….

Στον αντιδήμαρχο “απάντησε” ο τέως δήμαρχος (έως 31.08.2019)… Η Fx-news δημοσιεύει ολόκληρη την απάντηση-υπεράσπισή του σε αυτά που ανέφερε ο κ. Τάφας, αγνοώντας για άλλη μια φορά τους “γραφικούς πλέον”, “συκοφαντικούς” χαρακτηρισμούς του.  Διαβάστε την απάντηση του τέως δήμαρχου, για τα ταμειακά υπόλοιπα λειτουργικών δαπανών του Δήμου που ανέφερε ότι βρήκε ο νέος αντιδήμαρχος οικονομικών κατά την ανάληψη των καθηκόντων του… και τα συμπεράσματα δικά σας:

Αρ. Βασιλόπουλος : Στην πραγματική ζωή και στην πραγματική διοίκηση που δεν γίνεται ούτε από καφενεία ούτε από καφετερίες ούτε από λέσχες και σίγουρα απ΄έξω από το χορό μπορείς να λες πολλά τραγούδια, όταν όμως έρχεσαι μέσα και αντιμετωπίζεις μια σκληρή πραγματικότητα που έχει να κάνει με τα μνημόνια με την περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης, που έχει να κάνει με τις καθημερινές ανάγκες και τα εκατοντάδες αιτήματα που έρχονται καθημερινά και δεν ήρθαν τώρα μέσω του facebook, νομίζουν κάποιοι ότι εμείς δεν ξέραμε τα προβλήματα… Άλλα ξέρετε τα προβλήματα που έχει αυτή η τοπική κοινωνία, καθημερινά όταν είσαι διοίκηση πρέπει να συγκρουστείς με ότι διαθέσιμα εργαλεία έχεις. Και ανακαλύπτεται και εσείς διαθέσιμα εργαλεία. Και άρα έρχεστε παλαιοκομματικά, γιατί ξέρετε για να φτάσει εδώ κάτι, έχει προηγηθεί η καφετερία, το καφενείο, το πάρκο. Έχουν έρθει στα αυτιά μας από 10 διαφορετικές διαδρομές. Ξέρω πάρα πολύ καλά τι σχεδιάζετε να κάνετε. Ξέρω πάρα πολύ καλά πόσο παλαιοκομματικά θα κινηθείτε. Μπορω όμως εγώ να σας διαβεβαιώσω, με στοιχεία, και… προσέξτε, προσέξτε,  επειδή… κύριε Τάφα, είστε μέλος μιας διοίκησης, που είχατε διατελέσει διοίκηση και το 2011-14 και εσείς οι ίδιοι θα έπρεπε να γνωρίζετε, ότι δεν σας συμφέρει να εμφανίσουμε τα στοιχεία… τι παραδώσαμε … τι παραδώσατε…  για το ’14. Εμεις με στοιχεία και τι αφήσαμε εμείς 1η Σεπτέμβρη στη νέα δημοτική αρχή. Τότε δεν έβγαινε μια-μιάμιση μισθοδοσία, ενώ τώρα τα ταμειακά διαθέσιμα βγαίνουν για 3 με 4 μισθοδοσίες. Παρότι όπως είπατε, η μεγάλη διαφορά εδώ είναι μια λαθροχειρία για το πράσινο. Η μεγάλη διαφορά δεν είναι το πράσινο, η μεγάλη διαφορά είναι η μισθοδοσία. Η μεγάλη διαφορά όσων συντελέστηκαν επί των ημερών μας ήταν στο κόστος μισθοδοσίας. Γιατί προχωρήσαμε σε προσλήψεις σταθερού και μόνιμου προσωπικού. Την ίδια στιγμή που δοθήκαν πλήρως όλα τα επιδόματα που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι και δεν τα έπαιρναν και τα ΜΑΠ δοθήκαν.

Κύριε Τάφα, προσέξτε λοιπόν… τι διαρρέετε στον φιλικό σας παραδημοτικό τύπο περί μαύρης τρύπας και αστειοτήτων που όλη η τοπική κοινωνία γνωρίζει, γιατί… πολύ σύντομα θα έρθετε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

 

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της “Δύναμης Πολιτών”
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Τούμπαρε αυτοκίνητο στην “Αδριανού”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.