Ανακοινώσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

0

Λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε σοβαρά θέματα που αφορούν στα σχολεία και την προσχολική αγωγή

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23 Σεπτέμβρη 2019 η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε  σοβαρά θέματα που αφορούν στα σχολεία και την προσχολική αγωγή

Υπογράμμισε τις σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση της ΝΔ και η δημοτική αρχή του κ. Βούρου όπως και οι προκατοχοί τους του ΣΥΡΙΖΑ για την απαράδεκτη κατάσταση στα νηπιαγωγεία.

Σημείωσε ότι κ. Βούρος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει ούτε μια κουβέντα για τις παντελώς ακατάλληλες συνθήκες στο 2ο Νηπιαγωγείο της Νέας Χαλκηδόνας που έχουν ξεσηκώσει δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από τους γονείς.

Ο Νίκος Σερετάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ρώτησε με ποιανού ευθύνη λειτουργεί το σχολείο που πέρα από τις παντελώς ακατάλληλες κτηριακές συνθήκες δεν έχει κάν νηπιαγωγό για το 3ο τμήμα.

Ρώτησε, χωρίς να πάρει απάντηση, εάν υπάρχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Σημείωσε η ερώτηση ισχύει και για όλα τα σχολεία, και ήδη υπάρχουν καταγγελίες από συλλόγους γονέων ότι λειτουργούν σχολεία χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επανήλθε στο θέμα των ελέγχων και της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα

• Σε πόσα σχολεία έγιναν έλεγχοι από την “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ” (ΚτΥπ), ανά Δήμο και αναλυτικά πόσα έχουν χαρακτηρισθεί Α,Β,Γ, ή Δ.

• Αν έχουν ζητηθεί δευτεροβάθμιοι έλεγχοι για σχολεία χτισμένα πριν το 1985 και πριν 59. Αν υπάρχουν πιστοποιητικά καταλληλότητας. Τι θα γίνει με τα αλεξικέραυνα που δε λειτουργούν.

Ζήτησε να ξεκαθαρίσει η Δημοτική Αρχή τις προθέσεις της αναφορικά με τα ΕΠΑΛ, γιατί ο Δήμαρχος στη συνάντηση με την Ένωση Γονέων και τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων/νηπιαγωγών και των καθηγητών μίλησε για χώρο στους Απόμαχους που θα μπορούσε να απαλλοτριωθεί. Η Λαϊκή Συσπείρωση επανέλαβε ότι απορρίπτει κάθε ιδέα απομάκρυνσης των ΕΠΑΛ από το χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Τέλος ζήτησε το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων και το ζήτημα της προσχολικής αγωγής να έρθουν ως θέματα για συζήτηση στο επόμενο ΔΣ

 

Αντιλαϊκό πρόγραμμα ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες

Το προγραμματικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής ΚΙΝΑΛ-ΝΔ  που παρουσίασε ο κ Βούρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη είναι γνωστό, κινείται στις αντιλαϊκές ράγες του 3ο μνημόνιου που ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ.  Περιγράφεται στον αντιλαϊκό ρόλο που επιφυλάσσεται για τους ΟΤΑ από τον “Κλεισθένη” ο οποίος που ενισχύει τα επιχειρηματικά κριτήρια στη λειτουργία των Δήμων. Ένας νόμος που ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και εκθειάζεται με κάθε ευκαιρία από τα στελέχη της διοίκησης Βούρου

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι από την έκθεση ιδεών του Δημάρχου απουσίαζε και η παραμικρή αναφορά:

– για το χάλι της προσχολικής αγωγής στην πόλη και τα προβλήματα των σχολείων

– για την αντισεισμική προστασία

– για το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό

– για την προστασία των ανέργων, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων

– για τη λειτουργία του δήμου ως φορομπηχτικού μηχανισμού.

– για την θέση της δημοτικής αρχής απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ

Η Δημοτική Αρχή αντίθετα υπόσχεται  “μεγάλο πράσινο σημείο” και “κινητό πράσινο σημείο”, δηλαδή 2 σκουπιδότοπους στα πλαίσια των σχεδίων διαχείρισης των απορριμάτων με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματιών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βούρος απέφυγε να απαντήσει στην σαφή ερώτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για το πως τοποθετείται η δημοτική αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ απέναντι στο έγκλημα που προωθείται με τη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη ΦΥΛΗ.

Τέλος σε ότι αφορά στις κενολογίες για “ερωτηματολόγια ικανοποίησης αναγκών” η Λαϊκή Συσπείρωση προκάλεσε τη Δημοτική Αρχή αν ενδιαφέρεται τόσο για τις λαϊκές ανάγκες να πάρει πρωτοβουλίες και να αναδείξει τις άθλιες συνθήκες και σχέσεις εργασίας που επικρατούν και σε μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία που είχε κηρυχθεί για τις 24 Σεπτέμβρη , με αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο – «σκούπα» κυβέρνησης και εργοδοτών που επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.

Με το καλημέρα..κάμερες!

Χαρακτηριστικό των προθέσεων της  Δημοτικής Αρχής ΚΙΝΑΛ-ΝΔ είναι ότι μια από τις πρώτες της ενέργειας είναι να βάλει κάμερες και συστήματος καταγραφής σε χώρους εργασίας, και συγκεκριμένα  στο χώρο της δημοτικής αστυνομίας με πρόσχημα την προστασία των οχημάτων (μιλάμε για το χώρο του ΚΕΠ, επί της Πίνδου και Αδερφών Γεωργιάδη, 150 μέτρα από την αστυνομία!)

Όχι μόνο αποδείχθηκε αναληθής ο ισχυρισμός του κ. Βούρου στην Οικονομική Επιτροπή ότι υπήρχε συναίνεση του σωματείου εργαζομένων αλλά κατατέθηκε στη συνεδρίαση ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του σωματείου ενάντια στην εγκατάσταση καμερών και συστήματος καταγραφής σε χώρους εργασίας (η 2η σε 2 μήνες). Η δημοτική αρχή είναι διπλά εκτεθειμένη καθώς όχι μόνο γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού φορέα αλλά και επιδιώκει να παρουσιάσει την αντιλαϊκή – αυταρχική της επιλογή ως…αίτημα των εργαζομένων (!).

Η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσηε στιγμή που προωθείται αυτή η απόφαση δεν είναι τυχαία. Έρχεται σε συνέχεια προσπαθειών χρόνων, και με πρόσφατα επεισόδια. Έχεται σε μια φάση που η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις πλάτες των άλλων αστικών κομμάτων κλιμακώνει την επιχείρηση “νόμος και τάξη” .

Έρχεται αμέσως μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4624 που πέρασε με τις ψήφους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΚ και ΜΕΡΑ ΚΙΝΑΛ ΝΔ που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να υποβάλει προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων σε επεξεργασία «εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο για την απόφαση σύναψης σύμβασης εργασίας ή μετά τη σύναψη της σύμβασης εργασίας για την εκτέλεσή της.», επιτρέποντας και τις κάμερες σε χώρους εργασίας και την παρακολούθηση των εργαζομένων. Μάλιστα εισηγητικά ορίζονταν πως τα δεδομένα που συλλέγονται «δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως αποκλειστικά κριτήρια για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς και της αποδοτικότητας του εργαζόμενου»!!!
Ερωτήματα για τον ποδονίφτη

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να ξεκαθαρίσει η Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ-ΝΔ τις προθέσεις της για τον ποδονίφτη, όπου άλλα λέει ο κ. Βούρος, άλλα ο κ. Γρετζελιάς και άλλα ο κ. Κωνσταντινίδης, ενώ στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή σημειώθηκε μεταβολή της θέσης του Δήμου μετά την συνάντηση Βούρου-Μπακογιάννη.

Πλήρης εκφυλισμός για τη μοιρασιά θέσεων στα ΔΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησαν όταν η συνεδρίαση    κατέληξε σε πλήρη εκφυλισμό κατα τη συγκρότηση των ΔΣ του ΠΠΙΕΔ και της “Κοινωφελούς Επιχείρησης”

 

Προηγούμενο άρθροΣυγκρότηση Δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης
Επόμενο άρθροΗ Handball Premier επιστρέφει στο “Ζαχ. Αλεξάνδρου”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.