Η επιστολή παραίτησης της Χρηστίνας Ανδρέου

0

Από την Χρηστίνα Ανδρέου λάβαμε την επιστολή παραίτησης με την οποία γνωστοποίησε τους λόγους για την αποχώρησή της από δημοτική σύμβουλος της διοίκησης Βασιλοπούλου και από την παράταξη της “Δύναμης Πολιτών” :

Νέα παραίτηση συμβούλου από την διοίκηση Βασιλόπουλου!!!

Υποβολή Παραίτησης
Προς τον κ. Δήμαρχο
την κα. Πρόεδρο του Δ.Σ
τους Δημοτικούς Συμβούλους
Έχω αποφασίσει να μην συμμετέχω σ΄αυτές τις εκλογές με τη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ διαφωνώντας κυρίως για τη στήριξη της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές από το ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά και στην αυτοδιοίκηση, στο Δήμο μας υποστήριξε τα επιχειρηματικά συμφέροντα, χρηματοδοτώντας τα μάλιστα με άφθονο δημόσιο χρήμα (γήπεδο, υπογειοποίηση).
Παρόλα αυτά έκρινα σωστό, σεβόμενη την ψήφο των συμπολιτών μου, να εξαντλήσω τη θητεία για την οποία έχω εκλεγεί.
Το θέμα όμως που ανέκυψε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την έγκριση των οικονομικών απολογισμών της 1ης Σχολικής Επιτροπής και ιδιαίτερα η κατάληξή του με υποχρεώνει να αναθεωρήσω την απόφασή μου αυτή. Στο διάστημα 2014-2016 που υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της 1ης Σχολικής Επιτροπής αποτυπώνονται στους απολογισμούς δαπάνες χωρίς να αντιστοιχίζονται με παραστατικά, γεγονός που ερμηνεύεται τουλάχιστον με κακοδιαχείριση. Είναι αλήθεια ότι παραλάβαμε την Επιτροπή με πολλές εκκρεμότητες και δυσλειτουργίες. Αν και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, μεταξύ άλλων, προσφεύγοντας για οικονομικό έλεγχο και στη δικαιοσύνη, δεν καταφέραμε να δράσουμε προληπτικά, ώστε τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης παρελθόντων ετών να συνεχιστούν και στη δική μας θητεία, μέχρι και το 2016.
Επειδή πιστεύω πως οι πολίτες δικαιούνται μια εξήγηση και επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κατά τη γνώμη μου επαρκής απάντηση, αισθάνομαι την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση, να ζητήσω τουλάχιστον εγώ το απλό μέλος του Δ.Σ δημόσια συγγνώμη, αφού κανείς άλλος δεν αισθάνεται αυτή την ανάγκη.
Η όλη διαχείριση του παραπάνω θέματος με υποχρεώνει να υποβάλλω τώρα την παραίτησή μου από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως ελάχιστη απόδειξη αισθήματος ευθύνης και στοιχειώδους πολιτικής ευθιξίας. Προφανώς δεν είναι απόρροια κάποιας υπέρμετρης συναισθηματικής ευαισθησίας, πολύ περισσότερο δε κάποιας διαταραχής, όπως κάποιοι την εξέλαβαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρώ ότι η τέτοιου είδους αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων είναι αποτέλεσμα και της πολιτικής διολίσθησης που επιστεγάζεται με την υποστήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ.
Νέα Φιλαδέλφεια, 10 Απριλίου 2019
Με εκτίμηση
Ανδρέου Χρηστίνα


Η απάντηση του δημάρχου :
Σήμερα παραιτήθηκε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρηστίνα Ανδρέου για λόγους που η ίδια επικαλείται στην παραίτησή της. Δεν μας προκαλεί καμιά έκπληξη, καθώς η αποστασιοποίησή της από την παράταξη και η απουσία της είναι γνωστή σε όλους μας εδώ και καιρό. Προκαλεί όμως εύλογα ερωτηματικά η επιλογή της να παραιτηθεί 45 μέρες πριν τις εκλογές, επικαλούμενη μάλιστα ζητήματα «πολιτικής ευθιξίας» για το θέμα της 1ης Σχολικής Επιτροπής, για τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.
Α. Αυτή η δημοτική αρχή παρέλαβε χάος το 2014 στην 1η Σχολική Επιτροπή. Ενδεικτικά αναφέρουμε: μη τήρηση πρακτικών, τα παραστατικά ήταν σε σακούλες, υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ και στις ΔΕΚΟ ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, δεν είχαν συνταχθεί οικονομικοί απολογισμοί από το 2011.
Β. Με μεγάλο κόπο και προσπάθειες πολλών ανθρώπων η δημοτική αρχή προχώρησε σε συνολική αλλαγή του συστήματος διαχείρισης της σχολικής επιτροπής στην κατεύθυνση της πλήρους διαφάνειας και του ελέγχου όλων των οικονομικών στοιχείων. Γι αυτό και για πρώτη φορά στον ενιαίο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταρτίσθηκαν ισολογισμοί και απολογισμοί από το 2011, οι οποίοι μάλιστα εγκρίθηκαν με αυξημένη πλειοψηφία.
Γ. Στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο ο εισηγητής Πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής Παύλος Παπαθεοφάνους και ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκαν σε προβλήματα διαχείρισης που συνεχίστηκαν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016, αφού το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής ήταν υποχρεωμένο να συνεχίσει την υποστήριξη των σχολικών μονάδων, δυστυχώς με τις δυνατότητες που έδινε το σύστημα που παραλάβαμε. Όλα αυτά με συστηματική προσπάθεια και οργάνωση λύθηκαν το επόμενο διάστημα, ώστε για πρώτη φορά να υπάρχει ορθή και διαφανής αποτύπωση των οικονομικών πεπραγμένων. Γι αυτό το λόγο μάλιστα ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και ελήφθη απόφαση από το Δ.Σ. να αποσταλούν τα στοιχεία για περαιτέρω έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Δ. Η κυρία Ανδρέου έρχεται να παραιτηθεί με τέσσερα (4) χρόνια καθυστέρηση, όταν η ίδια υπήρξε μέλος της Σχολικής Επιτροπής την επίμαχη περίοδο και δεν είχε θέσει ποτέ κανένα ζήτημα για τη λειτουργία της.
Ε. Τέλος, η «πολιτική διολίσθησης» στην οποία αναφέρεται η κυρία Ανδρέου είναι υπαρκτή. Αφορά όμως όσους κλείνουν τα μάτια στο τι διακυβεύεται σε αυτή την πόλη και με την στάση τους ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης.
Την ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά της στην παράταξη της πλειοψηφίας και το Δήμο.
Άρης Βασιλόπουλος
Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση του Γιάννη Βούρου στον Δήμαρχο
Επόμενο άρθρο“Πόλης Ενότητα”: Βίντεο-Παρουσίαση για την “Κοινωνική Πολιτική”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.