Επανεκκίνηση: “Τα Ανοικτά Σχολεία καταπολεμούν τον φασισμό”

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Τα Ανοικτά Σχολεία καταπολεμούν τον φασισμό

Η «Επανεκκίνηση Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας» είναι απολύτως αντίθετη στο κλείσιμο του Δεύτερου Γυμνασίου, του Δεύτερου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας και κάθε σχολικής μονάδας της πόλης μας, η οποία προβάλλεται ως ενέργεια “ενάντια στον φασισμό”.

Ο φασισμός κι όλες οι ανελεύθερες ιδεολογίες θέλουν σχολεία κλειστά, μυαλά κλειστά, κατάργηση της κριτικής σκέψης και αντιπαράθεση όχι με επιχειρήματα, αλλά με συνθήματα. Αντίθετα η Δημοκρατία έχει ανάγκη τα ανοικτά σχολεία, έχει ανάγκη την καλλιέργεια των πολιτών και κυρίως των νέων παιδιών, τη μάθηση, τη γνώση και την ανάπτυξη της κρίσης κάθε ανθρώπου.

Η μεγαλύτερη μάχη εναντίον του φασισμού και κάθε ιδεολογίας που υπονομεύει την Ανθρώπινη Ελευθερία, είναι η διατήρηση ανοικτών σχολείων.

Ζητούμε περισσότερη Παιδεία, περισσότερη προσωπική καλλιέργεια, περισσότερη μόρφωση, ως μεγάλα αναχώματα στον φασισμό και σε κάθε ανελεύθερη ιδεολογία.

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθροΗ “Πόλης Ενότητα” για τις καταλήψεις στα σχολεία
Επόμενο άρθροΠΠΙΕΔ: Η «Αθήνα Ελεύθερη»…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.