Εκστρατεία για στέκι νεολαίας

0

Από την “Επαναστατική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας” λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Εκστρατεία συλλογικής διεκδίκησης

Την ώρα που η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση και η αυξανόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής «πνίγουν» την εργατική τάξη και τη νεολαία, «αριστεροί» και δεξιοί δημοτικοί παράγοντες συνεχίζουν να προσπαθούν να επιβάλουν στην πολιτική ζωή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ως κυρίαρχο το θέμα «γήπεδο ΑΕΚ». Οι μεν επιχειρώντας να κρύψουν το συμβιβασμό τους με τα Μνημόνια και τον καπιταλισμό πίσω από την «οικολογική  ευαισθησία» και οι δε για να πουλήσουν «ΑΕΚ-οφροσύνη» και να μαζέψουν ψήφους. Η Επαναστατική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αρνείται να τους ακολουθήσει και επιδιώκει να θέσει στο προσκήνιο τα αληθινά μεγάλα προβλήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας του Δήμου.

Ένα από τα πιο «καυτά» και άμεσα τέτοια προβλήματα είναι η έλλειψη ελεύθερων χώρων για τη δωρεάν στέγαση καθημερινών ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και άλλων συλλογικών δραστηριοτήτων της νεολαίας. Εδώ και δεκαετίες οι δημοτικές διοικήσεις αφήνουν τη νεολαία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας δίχως χώρους καθημερινής ελεύθερης ψυχαγωγίας και έκφρασης. Οι νέοι δεν διαθέτουν χώρους στους οποίους να μπορούν καθημερινά να συζητούν, να διαβάζουν, να ψυχαγωγούνται, να έρχονται σε ανθρώπινη επαφή με τους συνομηλίκους τους, να δημιουργούν, να αναπτύσσουν ελεύθερα συλλογικές δραστηριότητες. Οι δημοτικές αίθουσες είναι λιγοστές και σε ορισμένες από αυτές – εντελώς απαράδεκτα και προκλητικά – απαιτείται χρηματικό αντίτιμο για χρήση.

Οι δημοτικές διοικήσεις αντί να εξασφαλίσουν διαθέσιμους χώρους για τις ανάγκες των νέων, είτε αδρανούν, είτε ακόμα χειρότερα, ιδιωτικοποιούν και τους λιγοστούς υπάρχοντες. Χτυπητά παραδείγματα αδράνειας και ιδιωτικοποίησης, είναι οι περιπτώσεις της επίμονα αναξιοποίητης για τις ανάγκες των δημοτών, «Διατηρητέας Οικίας Σοβατζόγλου» (στην οδό Μαραθώνος και Κρήτης, Νέα Χαλκηδόνα), αλλά και της ενοικίασης του «Ηρώδειου Πάρκου» από τη σημερινή δημοτική διοίκηση σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Σε ότι αφορά ειδικά το «Ηρώδειο», η πολιτική επιλογή της δημοτικής διοίκησης είναι προκλητική: ένας δημοτικός χώρος με μεγάλη έκταση, χώρους και αίθουσες που θα μπορούσαν να στεγάσουν με επάρκεια τις ανάγκες της νεολαίας για ψυχαγωγία, δημιουργία και διάφορες συλλογικές δραστηριότητες, θα στεγάζει για 8 ολόκληρα χρόνια (και μάλιστα με ένα προκλητικά ευτελές ποσό ως ενοίκιο) κερδοσκοπικές, επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι ανάγκες της νεολαίας της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας δεν μπορούν να περιμένουν. Οι δημοτικές διοικήσεις αποδεδειγμένα αδιαφορούν. Γι’ αυτό, ο διεκδικητικός αγώνας των ίδιων των νέων του Δήμου μας είναι μονόδρομος. Η Επαναστατική Κίνηση Ν.Φ – Ν.Χ  θέλοντας να συμβάλει στο σκοπό αυτό, ξεκινά μια δημόσια εκστρατεία για τη διεκδίκηση ενός Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας.

Καλούμε κάθε νέο και νέα του Δήμου μας να διεκδικήσει μαζί μας έναν δημοτικό χώρο που θα διαθέτει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για να στεγάζει ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και άλλες συλλογικές δραστηριότητες ή εκδηλώσεις, που ελεύθερα θα επιλέγουν οι ίδιοι οι νέοι, χωρίς να καταβάλουν χρηματικά αντίτιμα. Έναν χώρο στον οποίο ο Δήμος θα παρέχει ακόμα και είδη που πωλούν πανάκριβα οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, δωρεάν σε άνεργους και άπορους νέους ή σε συμβολικές τιμές στους υπόλοιπους. Έναν χώρο που θα διοικείται από κοινού από εκπροσώπους της γενικής συνέλευσης των νέων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, των συνοικιακών συνελεύσεων και της εκλεγμένης δημοτικής διοίκησης.

Η εκστρατεία μας ξεκινά με συλλογή υπογραφών δημοτών και κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας. Ο αρχικός στόχος είναι οι 500 υπογραφές. Μετά από την πραγματοποίησή του, η Επαναστατική Κίνηση Ν.Φ – Ν.Χ θα προχωρήσει σε ανοικτή εκδήλωση, με σκοπό τον ευρύτερο συντονισμό και την κλιμάκωση της εκστρατείας.

Μπορείτε να υπογράψετε υπέρ του Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας με τους ακόλουθους τρόπους:

– Συναντώντας τα μέλη της Επαναστατικής Κίνησης στις τακτικές «εξορμήσεις» τους στον παράδρομο – πεζόδρομο της Λεωφόρου Δεκελείας, απέναντι από το Δημαρχείο και έξω από τα σχολεία, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται στην ειδική ομώνυμη σελίδα της Κίνησης στο facebook.

– Στέλνοντας το ονοματεπώνυμό σας, αν είστε δημότης ή κάτοικος Ν. Φιλαδέλφειας, με e-mail και με την ένδειξη «Για την Εκστρατεία συλλογής υπογραφών για το Δημοτικό Στέκι Νεολαίας», στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κίνησής μας epanastatikikinisifx@gmail.com

– Στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα συλλογής υπογραφών που θα δημιουργήσουμε τις επόμενες μέρες (θα ενημερωθείτε σχετικά από την ιστοσελίδα της Κίνησης στο fb).

Επαναστατική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

17/10/2018

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη με 27 θέματα
Επόμενο άρθροΟ «Ορέστης» φέρνει κακοκαιρία από Δευτέρα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.