Αυτ. Εκλογές: Αυτοί είναι οι σίγουροι για την Περιφέρεια Αττικής

0

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού υπό τη σημαία του Κινήματος Αλλαγής αναζωπύρωσε τα σενάρια για τα άτομα που θα διεκδικήσουν το χρίσμα για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν το Μάιο του 2019.

Αν και επισήμως κανένα κόμμα δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι οι τρεις βασικοί διεκδικητές θα είναι η νυν Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο νυν Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, αναμένονται οι διεργασίες, όμως το βέβαιο είναι ότι οι υποψήφιοι θα είναι λιγότεροι από έντεκα που διεκδίκησαν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές του 2014.

Δούρου: το πήρε απόφαση
Αν και η θητεία της Ρένας Δούρου «στιγματίστηκε» από τις μεγάλες τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η Περιφερειάρχης Αττικής έχει επιδείξει σοβαρό έργο στην Περιφέρεια και δικαιούται μιας δεύτερης θητείας. Υπογραμμίζοντας ότι τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση η Δούρου δεν φέρει την ευθύνη, εστιάζουν στις προσπάθειες στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στα έργα αστικής ανάπλασης και  στην αναβάθμιση της περιβαλλοντικής πολιτικής της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρένα Δούρου είχε σκεφτεί την μετακόμισή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και η Κουμουνδούρου θεωρούν ότι έχει να προσφέρει στην Περιφέρεια. Άλλωστε, η υποψηφιότητά της μπορεί να προσελκύσει και ψηφοφόρους εκτός της κομματικής δεξαμενής κάτι που θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό για τους κομματικούς επιτελείς.

Πατούλης: Από την Αθήνα… στην Αττική
Αρχικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Αθηναίων, όμως η πρόθεση του Κώστα Μπακογιάννη να διεκδικήσει τα ηνία της πρωτεύουσας στέλνει τον Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής. Η αλήθεια είναι ότι η Πειραιώς προσπάθησε να αποφύγει την υποψηφιότητά του κοιτάζοντας έντονα προς τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, όμως οι δικαστικές περιπέτειες του τελευταίου έβαλαν στον «πάγο» την υποψηφιότητά του.

Στα πλεονεκτήματα του κ. Πατούλη είναι η μακρά και πετυχημένη θητεία του στο Δήμο Αμαρουσίου, η διείσδυσή του σε χώρους πέραν της παραδοσιακής Δεξιάς αλλά και ο προσωπικός μηχανισμός που διαθέτει. Στα μειονεκτήματα το γεγονός ότι έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Αθήνα και η μετακίνησή του στην Περιφέρεια ίσως θεωρηθεί ευκαιριακή.

Σγουρός: Έχει το «know how»
Τέλος, ο Γιάννης Σγουρός, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω των ΝΕΩΝ σήμερα την υποψηφιότητά του, έχει να επιδείξει την προηγούμενη θητεία στην Περιφέρεια και ελπίζει ότι με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής και της Κεντροαριστεράς θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Σε αυτή την περίπτωση και έχοντας απέναντί του τον Γιώργο Πατούλη θα θέσει στο επίκεντρο το δίπολο Αριστεράς – Δεξιάς και θα διεκδικήσει και στη στήριξη όσων ψηφίσουν στον πρώτο γύρο την Ρένα Δούρου. Στα μειονεκτήματα της υποψηφιότητας Σγουρού το γεγονός ότι ως Περιφερειάρχης δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2010.

ΠΗΓΗnewsbomb.gr
Προηγούμενο άρθροΣυμμορία σταματάει χτυπάει οδηγούς και αρπάζει χρήματα, στον Ασπρόπυργο
Επόμενο άρθροYin yang balance: Σεμινάριο ολιστικής διατροφής
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.