ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.Κ. Στην Μητρόπολη και μετά «Αγιά Σοφιά»!

Στην Μητρόπολη και μετά «Αγιά Σοφιά»!
Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!


Την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ, πήραν

σήμερα το πρωί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βασίλη Δημητριάδη, τον συνεργάτη του Μαρίνου Ουζουνίδη, Χριστόφορο Κόλα και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, εκκλησιάστηκαν στη Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας και παρακολούθησαν χειροτονία κληρικού.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν οι ποδοσφαιριστές Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Μπακασέτας, Τσόσιτς, Τσιντώτας, Γαλανόπουλος, Γιακουμάκης και Σβάρνας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ομιλία του προς τους πιστούς στην ΑΕΚ και την ιστορία της, σε μία ομιλία – ορόσημο για την πρωταθλήτρια Ελλάδας:

«Γνωρίζετε την ιστορία! Γνωρίζετε τις αλησμόνητες εκείνες πατρίδες, τις ρίζες και τι ακριβώς φέρνουν μαζί τους. Έφεραν εικόνες, έφεραν λείψανα, έφεραν μνήμες και αναμνήσεις για να δημιουργήσουν και πάλι εδώ στη δική μας περιοχή με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μία Νέα Ιωνία, μία Νέα Φιλαδέλφεια και μια Νέα Χαλκηδόνα. Φέρνοντας μαζί τους πολλά και πολύτιμα πράγματα τα οποία εμείς οι νεότεροι τα βλέπουμε και μας εμπνέουν για να μπορούν να ποδηγετούν τη ζωή μας.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός και μία ιδιαίτερα σημαντική ανάμνηση που έγινε για πολλούς από εμάς θρύλος και θριάμβευσε μέσα εις την τοπική μας ιστορία είναι η ομάδα της ΑΕΚ. Η Αθλητική Ενωσις Κωνσταντινουπόλεως!

Και δεν έχει σημασία αν είστε οπαδοί ή όχι! Σημασία έχει τι ιστορία φέρνει πάνω της αυτή η ομάδα. Σημασία έχει τι σηματοδοτεί αλλά και νοηματοδοτεί για τον κάθε Έλληνα αυτής της ιστορικής εκκλησίας αλλά και όλης της πατρίδας μας. Καλωσορίζω λοιπόν σήμερα ως Επίσκοπος αυτής της προσφυγικής εκκλησίας την επαγγελματική ομάδα της ΑΕΚ, οι οποίοι είναι για πρώτη φορά ανάμεσά μας. Δικά μας παιδιά!

Πρέπει να θυμάστε την ευθύνη που όλοι έχετε υπηρετώντας αυτή την ομάδα και να έχετε τη βεβαιότητα ότι οι προσευχές μας είναι κοντά σας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να σας δώσουμε δύναμη και κουράγιο σε αυτό το οποίο κάνετε, όχι απλά να αθλείστε αλλά και να φέρετε στο ποδόσφαιρο το ήθος που πραγματικά πρέπει να έχει. Το ήθος που πραγματικά θα πρέπει να έχει το άθλημα αυτό που θα έπρεπε να εμπνέει τους ανθρώπους και όχι να δημιουργεί έχθρες και μίση και όλα αυτά τα οποία βλέπουμε πολλές φορές να συμβαίνουν στα γήπεδα.

Έχετε λοιπόν την ευθύνη του ευ αγωνίζεσθαι, να δίνετε ένα διαφορετικό τρόπο και μια διαφορετική μαρτυρία. Και τώρα που εκπροσωπείτε την Ελλάδα και την ΑΕΚ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να έχετε επιτυχία, να έχετε τη βεβαιότητα ότι σας στηρίζουν οι προσευχές μας και με χαρά να μας φέρετε και το Κύπελλο αυτό εδώ στη Νέα Ιωνία και στη Φιλαδέλφεια, στο νέο γήπεδο το οποίο χτίζεται. Καλωσορίσατε!» είπε στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Γαβριήλ απευθυνόμενος και καλωσορίζοντας την «κιτρινόμαυρη» αντιπροσωπεία!

Επόμενος προορισμός «Αγιά Σοφιά»

Μετά το εκκλησίασμα στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ξεναγήθηκαν στο εργοτάξιο του γηπέδου και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πορεία των εργασιών.

Πηγή – φωτογραφίες: ΠΑΕ ΑΕΚ aekfc.grΚάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!