“Η ΚΕΔΕ για τον ιό του Δυτικού Νείλου”

0

Η εσπευσμένη εντολή και έγκριση από το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζο, για τη διενέργεια ψεκασμών κατά κουνουπιών, κατ’ εξαίρεση από αέρος και εδάφους, με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού του Δυτικού Νείλου, επιβεβαιώνει όσα καταγγέλλει εδώ και βδομάδες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που μιλούν για πλημμελή αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος για τη δημόσια υγεία, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ

«Έπρεπε να χαθούν 17 συνάνθρωποί μας μέχρι σήμερα, να νοσήσουν εκατοντάδες και να εκδοθούν ταξιδιωτικές οδηγίες σε βάρος της χώρας μας στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν, για να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και να κινητοποιηθεί επιτέλους το Υπουργείο Υγείας.

«Σαρώνει» ο Ιός του Δυτικού Νείλου στην Αττική!

Το πρόβλημα όμως δεν αφορά μόνον την Κεντρική Μακεδονία, για την οποία δόθηκε έγκριση για ψεκασμούς από αέρος κι εδάφους. Αφορά και την Αττική, στην οποία έχουν εμφανιστεί δεκάδες κρούσματα του ιού», προσθέτει, για να ολοκληρώσει:

«Το Υπουργείο Υγείας και η γραμματεία δημόσιας υγείας οφείλουν να ζητήσουν από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να πράξει όσα απαιτούνται, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους πολλών Δήμων.

Από την άλλη, η έστω και με καθυστέρηση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, επιβεβαιώνει ότι ήταν πολύ σωστή η άποψη που διατύπωσαν Κ.Ε.Δ.Ε. και Ι.Σ.Α., που ζήτησαν με δημόσια ανακοίνωσή τους να εφαρμοστεί έκτακτο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας οφείλει αφενός να συνεργαστεί με τους Δήμους σε όλη τη χώρα, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια. Αφετέρου, είναι πλέον υποχρεωμένη να εποπτεύσει η ίδια ότι οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν με τον πιο ορθό επιστημονικά τρόπο».

ΠΗΓΗepoli.gr
Προηγούμενο άρθροΑγιασμός της ΑΕΚ από τον Μητροπολίτη Γαβριήλ
Επόμενο άρθροΚατάργηση θερινής ώρας: Υπέρ και κατά
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.