Νέα ήττα Βασιλόπουλου στα δικαστήρια!

0


Πολυδιάστατη είναι νομικά και πολιτικά, η δικαστική απόφαση της Παρασκευής. Δικαστικά διότι το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων, για όλες τις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί και πολιτικά διότι το δικαστήριο απέβαλε από την υπόθεση τους νομικούς εκπροσώπους του Δήμου που σημειωτέων είχαν προσληφθεί με την καθόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή των 5.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: filaidona.gr

H δίκη διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή στο 3ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Aφορούσε την περίφημη υπόθεση με τα οστά του Νεκροταφείου (εύρεση 71 λειψάνων σε αποθήκη) όπου ήταν εμπλεκόμενα 8 άτομα, εργαζόμενοι και αιρετοί.

Όταν ο Α. Βασιλόπουλος συκοφαντούσε τον τοπικό τύπο για τα λεγόμενά “σκάνδαλα” όπου -και καλά- τα τοπικά ΜΜΕ “κάλυπταν” την διοίκηση Γαϊτανά… Μάλιστα ο Δήμαρχος “έμπλεκε” και το… γήπεδο της ΑΕΚ και το αφεντικό της… για να “δέσει” καλύτερα την συνηθισμένη του διχαστική και πολιτικάντικη σπέκουλα!!! Όνειδος!

Οι κατηγορίες για τους τέσσερις εργαζόμενους ήταν ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος που αντιβαίνει στις διατάξεις του Ν.1650/1986 «περί προστασίας του περιβάλλοντος» ή των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότησή του με πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος και τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2012 έως το έτος 2016 και επιπρόσθετα στον προϊστάμενο παράβαση καθήκοντος.

Για τους 3 αιρετούς, παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος ως εμβόλιμη διαδικασία στην παραπάνω δίκη που αφορούσε την υπόθεση του κυλικείου του Νεκροταφείου και για τον πέμπτο εργαζόμενο (Δ/ντή Οικονομικών υπηρεσιών) επίσης παράβαση καθήκοντος για να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος πάλι για την ίδια αιτία του κυλικείου του Νεκροταφείου και το ίδιο εμβόλιμη κι αυτή στην ίδια δίκη και ποιο συγκεκριμένα για παράβαση των άρθρων 1, 13α , 14, 26, 27, 51, 53, 57, 79, 98, 259 Π.Κ. και άρθρα 2 περ.2.4,28$2 Ν.1650/1986 ως παρ.2 αντικ. με την παρ.2 του άρθρου 7 Ν.4042/2012.

Να επισημάνουμε το γεγονός ότι πρωτόδικα ο εισαγγελέας είχε αθωώσει ολοκληρωτικά τους τέσσερις εργαζόμενους από κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και κατόπιν εφέσεως της Δημοτικής Αρχής με αφορμή την έκθεση υπ’ αριθμ.202/Α/2016 έκθεση επιθεώρησης ελέγχου Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης φτάσαμε στην δίκη της προηγούμενης Παρασκευής στη συνέχεια και 2 αναβολών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης εξετάστηκαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας από την Δημοτική Αρχή και φυσικά όλοι οι παρόντες κατηγορούμενοι (5 εργαζόμενοι). Το δικαστήριο αρχικά έκρινε το κατηγορητήριο που αφορούσε τους τέσσερις αιρετούς (Γαϊτανά – Αποστολάκη, Μπόβο και Καραβία) για τους οποίους έκρινε ως απαράδεκτη (λόγω και δεδικασμένου) τη δίωξη και εν τέλει αθώωσε οριστικά και αμετάκλητα.

Στη συνέχεια εξέτασαν την υπόθεση της Δ/ντριας (Πλεσίτη Ανθή) ως συναφή και λόγω του δεδικασμένου που είχε προηγηθεί σε ανάλογη υπόθεση έκρινε επίσης ως απαράδεκτη τη δίωξη και την αθώωσε και από την παράβαση καθήκοντος.

Εδώ να επισημάνουμε ότι αρχικά η έδρα απέβαλε σύσσωμη την Πολιτική Αγωγή δηλαδή τους δικηγόρους που είχε επιλέξει η Δημοτική Αρχή ως μη σύννομη και μη σωστά εκπροσωπούμενη αφού δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα ως όφειλαν. (σχόλιο Fx: αρκετά χιλιάδες ευρώ του δήμου -των δημοτών- για αμοιβές των δικηγόρων που επέλεξε η δημοτική αρχή και δεν είχαν νομιμοποίηση στο δικαστήριο!!!)

Στη τέλος με πρόταση της Εισαγγελέως η οποία έγινε αποδεκτή με απόλυτη πλειοψηφία από την έδρα αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους εργαζόμενους (Λαρδή, Πετράκη, Βουλγαρίδου, Ναρλή) και έκρινε ως απαράδεκτη την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για τον Προϊστάμενο Λαρδή Ιορδάνη.

ΠΗΓΗfilaidona.gr
Προηγούμενο άρθροΝέο Δ.Σ. στην “Πολιτιστική Αναγέννηση”
Επόμενο άρθρο“#Merokamataki & #merokamatares…”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.