Τα σκουπίδια πνίγουν το λεκανοπέδιο…

0

Tουλάχιστον για άλλες έξι ημέρες, μέχρι τη Δευτέρα, θα διαρκέσει το πρόβλημα των σκουπιδιών στο λεκανοπέδιο καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Συνδέσμον Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) ο ΧΥΤΑ «ενδεχομένως να είναι σε λειτουργία τη Δευτέρα».

Ο κ. Γιώργος Ζαχαρόπουλος είπε, επίσης, στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «σε έναν χρόνο δεν θα έχουμε πουθενά και κανέναν χώρο» για τα απορρίμματα καθώς το κύτταρο που έχει απομείνει στον ΧΥΤΑ Φυλής και στον οποίο παρουσιάστηκε το πρόβλημα «θα έχει κορεστεί μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

«ΧΥΤΑ είναι και σκουπίδια, μπορεί να υπάρξει αλλού θέμα. Δεν έχουμε εναλλακτική έκταση για να ρίξουμε τα απορρίμματα» είπε ο κ. Ζαχαρόπουλος προσθέτοντας ότι αν και έχει ζητηθεί από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να προχωρήσει με τις χωροθετήσεις αυτό ακόμα δεν έχει προχωρήσει.

Κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ ακόμα και να γίνονταν τώρα χωροθετήσεις «για να ολοκληρωθεί αυτό και να γίνουν διαδικασίες ανάθεσης με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, θέλουμε δύο χρόνια».

Μια λύση που εξετάζεται, όπως είπε ο κ. Ζαχαρόπουλος, είναι να ενεργοποιηθούν τα ανενεργά λατομεία, μόνο που αν και έχουν υποδειχθεί 10-13 χώροι «δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας ανέφερε πως καταβάλλονται προσπάθειες «να κρατηθούν οι κεντρικοί δρόμοι καθαροί και με ευπρέπεια».

«Δεν έχουμε πού να αδειάσουμε. Στη χωματερή, εκεί που αδειάζουν τα απορριμματοφόρα, έχει κάπως ξεκολλήσει το βουνό. Έχει σχεδόν τελειώσει. Μαθαίνουμε ότι από αύριο μάλλον θα τεθεί σε λειτουργία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό η αντιπρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Αφροδίτη Μπιζά ανέφερε από την πλευρά της ότι «η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά και από τα καιρικά προβλήματα θα μπορέσει να δοθεί σε χρήση ο ΧΥΤΑ. «Δεν ξέρω εάν αυτό θα γίνει αύριο ή μεθαύριο» είπε, διαβεβαιώνοντας πάντως πως «το καλοκαίρι δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι καθημερινά εκτιμάται ότι στους δρόμους του λεκανοπεδίου στοιβάζονται επιπλέον 2.000 τόνοι απορριμμάτων.

Σκρέκας (ΝΔ): Η Αθήνα κινδυνεύει να γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος
«Οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα οδηγούν σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα μετατρέποντας το Λεκανοπέδιο Αττικής σε απέραντο σκουπιδότοπο».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΝΔ, βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και τη μερική αναστολή της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αθήνα.

«Η ακύρωση του σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια εκατομμυρίων κατοίκων», επισημαίνει στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου ΝΦ-ΝΧ
Επόμενο άρθροΑπόδραση τριών επικίνδυνων κρατουμένων από το Α.Τ. Αργυρούπολης!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.