Με πρόσφυγες τα αντίποινα της Τουρκίας για τους 8!

0

Η Τουρκία διακόπτει τη διμερή συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα υπάρξουν κυρώσεις προς την Ελλάδα μετά την απελευθέρωση των πρώην στρατιωτικών, που ζήτησαν άσυλο.

Η τουρκική Χουριέτ αναφέρει ότι η διακοπή της συμφωνίας γίνεται σε αντίποινα για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε η Ελλάδα με τους τούρκους αξιωματικούς, σημειώνοντας ότι η διμερής συμφωνία Ελλάδας- Τουρκίας προς το παρόν παγώνει.

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από τα πραξικοπήματα και η κυβέρνηση έπρεπε να λύσει αυτό το θέμα. Η Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις από την Δύση και ειδικά η Δικαιοσύνη. Έχουμε μια προσφυγική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία και εφαρμόζεται. Έχουμε όμως και μια διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία παγώσαμε επί του παρόντος. Η διαδικασία αυτή δεν έχει πάντως τελειώσει πλήρως, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς την Ελλάδα”, τόνισε.

Νωρίτερα, δηλώσεις σε υψηλούς τόνους για τους οκτώ έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

“Η στάση της Ελλάδας στο ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών είναι παράνομη και αντίθετη στο διεθνές δίκαιο”, δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είναι ενοχλημένη από τη στάση της Ελλάδας.

“Η στάση της Αθήνας δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας”, είπε, υπογραμμίζοντας ότι “το θέμα δεν έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ. Η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται αποφασιστικά κατά της τρομοκρατίας”.

Τι προβλέπει η συμφωνία
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για την επαναπροώθηση μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία άρχισε στις 20 Μαρτίου 2016.

Βάσει της συμφωνίας, όλοι οι παράτυποι μετανάστες που φθάνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

Όσοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση ασύλου, προβλέπεται ότι η αίτηση τους θα εξετάζεται από τις ελληνικές αρχές εξατομικευμένα, με βάση τη διεθνή νομοθεσία και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Όσοι μετανάστες δεν υποβάλουν αίτηση ασύλου, ή η αίτηση τους απορρίπτεται, επιστρέφουν στην Τουρκία.

Για κάθε Σύρο που επιστρέφει στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά, ένας άλλος Σύρος θα μετεγκαθίσταται απευθείας από την Τουρκία στην ΕΕ.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΔιαταγή κατεδάφισης των εγκαταστάσεων καθαριότητας στο άλσος!
Επόμενο άρθροΠολύνεκρο τροχαίο με μετανάστες στην Καβάλα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.