«Δημοκρατία» &… εφαρμόζετε τον Νόμο κύριε πρόεδρε;;;

0

Αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί για την χαμηλή ποιότητα (sic) του Δημοκρατικού οργάνου της πόλης μας, του Δημοτικού συμβουλίου της. Όσοι ανεξάρτητοι πολίτες είχαν την «ατυχία» να το παρακολουθήσουν έστω και μια φορά (δεν νομίζουμε να υπήρξε δεύτερη…), ήρθαν “αντιμέτωποι” με το… “πώς αντιλαμβάνεται την “Δημοκρατία”… η δημοτική αρχή του κυρίου Άρη Βασιλόπουλου.

Πλέον τα συμβούλια διεξάγονται με μηδέν (0) δημότες στις θέσεις του κοινού και οι συνεδριάσεις ξεκινούν με καθυστέρηση λόγω μη απαρτίας δημοτικών συμβούλων κατά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης!

Όσον αφορά τον ανεξάρτητο τοπικό τύπο και την δημοσιογραφική κάλυψη για την ενημέρωση των δημοτών;;; Στην ουσία μάς έχει “απαγορευθεί” η παρουσία μας!  Εκτός της ανυπαρξίας τυπικών διευκολύνσεων (ιντερνέτ, διαμορφωμένες θέσεις κλπ) που μια σοβαρή δημοκρατική δημοτική αρχή πρέπει να παρέχει, πρέπει να ανεχόμαστε και τις από μικροφώνου επιθέσεις «με τόνους λάσπης» από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Βλέπετε, ελέγχουμε τις πράξεις τους (όπως το σύνταγμα ορίζει), ΔΕΝ είμαστε «υποτακτικοί τους» (Yes sir) και όπως καταλαβαίνετε «τους ενοχλούμε»!!!

   «Δημοκρατικά…»

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της διοίκησης του Άρη Βασιλόπουλου, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε (1/9/2014) ΔΕΝ μας κοινοποιεί το περιεχόμενο των θεμάτων που θα συζητηθούν και ψηφιστούν από το δημοτικό συμβούλιο! «Μας το κρατάει κρυφό»!!! Και μπορείτε να καταλάβετε γιατί… Όσα λιγότερα ξέρουμε… τόσο λιγότερη δημοσιότητα… τόσο λιγότερα θα γνωρίζει ο λαός της πόλης! “Δημοκρατία” σου λένε μετά… Να λαμβάνονται αποφάσεις από την πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής «εν μια νυχτί», προς    ΕΦΑΡΜΟΓΗ, χωρίς ο Λαός της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας να είναι ενημερωμένος για το τι θα αποφασίσουν για το μέλλον του!!!

Εφαρμόζετε τον νόμο κύριε Πρόεδρε;;;

Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου απουσιάζουν συστηματικά και συνεχόμενα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Και το οξύμωρο είναι ότι δύο από αυτούς είναι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης!

Η πρώην Δήμαρχος (2010-2014) Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη (Νέα Προοπτική) και ο Γιώργος Αράπογλου (νέο).

   Ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου που βασίζεται στον  Νόμο  3852 / 2010  είναι ξεκάθαρος για το τι είναι υποχρεωμένος να πράξει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου: (άρθρο 12ο – Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Δημοτικών Συμβούλων):

  1. 1. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν την υποχρέωση να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών που έχουν εκλεγεί ή ορισθεί, καθώς και να εκτελούν με επιμέλεια τα καθήκοντά τους και κάθε εργασία που τους αναθέτει το Συμβούλιο, όπως, και να ενημερώνουν τον Πρόεδρο κατά τα ανωτέρω, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος τους.
  2. 2. Ο Δημοτικός Σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει με απόλυτη ελευθερία, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών και κατοίκων του Δήμου.
  3. 3. Μεριμνά κατά την άσκηση των καθηκόντων του, για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης.
  4. 5. Ο Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει και υποχρεούται να εξοφλεί τυχόν οφειλή του προς το Δήμο ή τα Νομικά του Πρόσωπα κατά τις διατάξεις του άρθρου 30 ΚΔΚ, μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών, αφότου κατέστη οριστική και αμετάκλητη η βεβαίωση της οφειλής και έλαβε γνώση αυτής.
  5. 6. Αν ένας Σύμβουλος δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του ως αιρετός και απουσιάζει χωρίς γραπτή και αιτιολογημένη ενημέρωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον δικαιολογημένο λόγο του κωλύματος ή της απουσίας του από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, υποπίπτει στις παραβάσεις που ορίζονται στο αρ. 68 του ν. 3852/2010.
  6. 7. Αν οι απουσίες της προηγουμένης παραγράφου είναι τρείς [3] συνεχείς και αδικαιολόγητες, ο Πρόεδρος οφείλει και υποχρεούται, σύμφωνα με το άρθρο 68 [παρ. 3, 4 και 5] του ν. 3852/2010, να ενημερώσει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας Συμβούλου σε τρείς συνεχείς συνεδριάσεις.
  7. 8. Την ίδια υποχρέωση έχει ο Πρόεδρος έναντι του ως άνω Ελεγκτή Νομιμότητας και σε κάθε άλλη περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου, για διάστημα μεγαλύτερο των τριών [3] μηνών.
  8. 9. Σε Δημοτικό Σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρείς [3] συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με την παρ . 3 του άρθρου 68 του ν.3852/2010 και με την διαδικασία του άρθρου 234 του ιδίου νόμου , η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης.
  9. 10. Αν ένας Σύμβουλος επιθυμεί να μη εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα [30] ημέρες , πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου , διαφορετικά η απουσία του , είναι αδικαιολόγητη.
  10. 11. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που παραλείπει να ενημερώνει γραπτά τον Ελεγκτή Νομιμότητας , σύμφωνα με την παρ . 5 στο τέλος αυτής , του άρθρου 68 , του ν 3852/2010, υποπίπτει ο ίδιος σε σοβαρή παράλειψη καθήκοντος και στις προβλεπόμενες σε βάρος του συνέπειες.

Ερωτούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου:

Οι συνεχόμενες απουσίες (πάνω από 3 και πάνω από μήνα) συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων έχουν δικαιολογηθεί;;; Έχουν ενημερώσει γραπτώς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Πάνο για την κάθε απουσία τους από τις συνεδριάσεις;;; Εάν ΔΕΝ έχουν ενημερώσει σύμφωνα με τον νόμο, ο Πρόεδρος έχει ενημερώσει γραπτά τον ελεγκτή νομιμότητας για τις αδικαιολόγητες απουσίες των δημοτικών συμβούλων;;; Γνωρίζει ο πρόεδρος ότι σε περίπτωση που έχει παραλείψει να ενημερώσει γραπτά τον Ελεγκτή Νομιμότητας, σύμφωνα με την παρ. 5 το τέλος αυτής, του άρθρου 68 του ν . 3852 / 2010, υποπίπτει ο ίδιος σε σοβαρή παράλειψη καθήκοντος και στις προβλεπόμενες σε βάρος του συνέπειες;;;

   Περιμένουμε απαντήσεις. Θα επανέλθουμε…

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Fx-news Φεβρουαρίου


ΥΓ. Συνεχίζεται η αδικαιολόγητη απουσία των δύο επικεφαλής. Ούτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της πόλης μας της 14ης Μαρτίου έδωσαν το “παρών”…

 

Προηγούμενο άρθροΠρωτομαγιά: Ημερομηνίες του πανηγυριού στη Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΣταμάτα: Σκότωσε με ψαλίδι την γυναίκα του!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.