Ανακοινώσεις του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

0

Λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  Πέμπτη 08-2-2018

Νέοι τραμπουκισμοί «οπαδών» κατά της Δημοτικής Αρχής μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Γεύση των τραμπουκισμών που ζει η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εδώ και τρία χρόνια πήραν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αττικής, αλλά και κάτοικοι του Μαραθώνα – Γραμματικού σήμερα 8 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα την ακύρωση της συνεδρίασης.

Μια ομάδα τραμπούκων επιτέθηκε χωρίς πρόκληση σε δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου για να παρουσιάσουν τις θέσεις του Δήμου στο θέμα που αφορούσε τη ΜΠΕ της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου έξω από το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ. Οι ίδιοι δεν δίστασαν να σηκώσουν χέρι ακόμη και σε μέλη του κινήματος του Γραμματικού που ζητούν να μην προχωρήσει ο ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Συνεχίζεται η «παράδοση» κάθε πράξη που σχετίζεται με οιονδήποτε τρόπο με την ανέγερση του γηπέδου από το 2013 μέχρι σήμερα να συνοδεύεται από ξυλοδαρμούς, απειλές και στοχοποίηση ανθρώπων. Και σήμερα οι τραμπουκισμοί συνόδευσαν την συζήτηση που επιχειρήθηκε να γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο με συνέπεια την αναβολή της συνεδρίασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ομάδες αυτές ήταν παρούσες χωρίς να ενοχληθεί κανείς από τους παριστάμενους επικεφαλής και άλλους παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει άμεσα τους τραμπουκισμούς από τις ομάδες που με τη βία προσπαθούν να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας και να φιμώσουν όποιον έχει αντίθετη άποψη από αυτούς. Είναι θέμα δημοκρατίας να μπορούν να συζητούνται τα θέματα της πόλης μας χωρίς απειλές και βία.

Ζητάμε επίσης από τους υπευθύνους της ΠΑΕ, της Δικέφαλος και κάθε εμπλεκόμενο με το υπό ανέγερση γήπεδο να πάρει θέση για το κλίμα που δημιουργεί μία μειοψηφία τραμπούκων που εμφανίζονται ως οπαδοί της ομάδας.

Καλούμε τέλος τους περιφερειακούς συμβούλους να πάρουν σοβαρά υπόψη τους τους όρους υπό τους οποίους προχωρά προς έγκριση ένα έργο, το οποίο δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση της πόλης μας και όλων των αιρετών της οργάνων.

 

  Παρασκευή 09-02-2018 – Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδώσατε για τα επεισόδια που προκάλεσαν την διακοπή του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 8/11/2017, σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την αποσιώπηση των τραμπουκισμών σε βάρος δημοτικών συμβούλων και πολιτών του Δήμου μας. Τα πραγματικά γεγονότα είναι ότι ομάδα ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα  μαζί με τους παράγοντες της ΑΕΚ και της Δικέφαλο ΑΕ και εισήλθαν μαζί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, επετέθησαν αρχικά στους κατοίκους και τους μαθητές του Γραμματικού που διαμαρτύρονταν για τον ΧΥΤΑ, ζητώντας τους να αποχωρήσουν για να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της υπογειοποίησης των δρόμων μπροστά από το υπό ανέγερση γήπεδο. Μετά τις πρώτες συμπλοκές, η ίδια ομάδα ανέβηκε στα έδρανα του κοινού και επιτέθηκε εντελώς απρόκλητα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Ν. Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, τους άλλους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους. Στην συμπλοκή ενεπλάκησαν και κάτοικοι του Γραμματικού που έσπευσαν σε βοήθεια πιθανόν νομίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι επιτίθενται πάλι σε συμπολίτες τους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ν. Φιλαδέλφειας παρέμειναν στο χώρο του Περιφερειακού Συμβουλίου αρκετή ώρα μετά τη διακοπή, προκειμένου να αποχωρήσουν με ασφάλεια. Κανείς από τους παριστάμενους παράγοντες της ΑΕΚ δεν ενοχλήθηκε από όσα έκαναν αυτοί που τους συνόδευαν.

Με δελτίο τύπου που εκδώσαμε αμέσως μετά, σας καλούσαμε να καταδικάσετε. Θεωρούμε ότι η παράλειψη αυτή είναι όχι μόνο αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική, αλλά και δεν προστατεύει τους θεσμούς και τη δημοκρατική τους λειτουργία. Σας καλούμε να επανορθώσετε άμεσα, προκειμένου να περιφρουρήσετε τις διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, από την άσκηση βίας οργανωμένων τραμπούκων απέναντι σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασκούν την υποχρέωσή τους απέναντι στο δημόσιο συμφέρον, κατά τον τρόπο που κρίνουν οι ίδιοι. Η Δημοτική Αρχή δεν εκφοβίζεται και δεν εκβιάζεται από κανέναν όσο ισχυρός και αν είναι και ότι μέσα και αν μετέρχεται. Σας καλούμε να πράξετε το ίδιο.

Ο Δήμαρχος                                                           Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Άρης Βασιλόπουλος                                 Γεώργιος Πάνος

 

Θ Ε Μ Α : Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. (3η)

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε την 14η Φεβρουαρίου 2018, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ., στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», (Θεσσαλονίκης και Λαχανά) σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνάμει του άρθρου 67 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Έγκριση ψηφίσματος για τη διαδικασία παραχώρησης του δημόσιου ακινήτου του Ελληνικού.

  2. Έγκριση επιστροφής ποσού, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος, και διάθεση σχετικής πίστωσης.

  3. Έγκριση διαγραφής χρεών οφειλετών του Δήμου.

  4. Έγκριση 1ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2018.

  5. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2018, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.

  6. Έγκριση διενέργειας και τρόπου εκτέλεσης προμήθειας, έργων και μελετών έτους 2018.

  7. Αποδοχή και υπογραφή παράτασης σύμβασης σύστασης ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016» και ειδικότερα για τον άξονα προτεραιότητας 4 «Αστική βιώσιμη κινητικότητα».

  8. Συγκρότηση κατά το αρ. 221 παρ. 3 του Ν. 4412/2016 ετήσιας Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμών Αναθέσεως α) έργων προϋπολογισμού κάτω του ποσού του 1.000.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) β) έργων προϋπολογισμού κάτω των ορίων του αρ. 5 του Ν. 4412/2016 όπως ισχύουν και γ) μελετών και παροχής τεχνικών υπηρεσιών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών.

  9. Προγραμματισμός σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με κάλυψη της δαπάνης από έσοδα που προέρχονται από την καταβολή αντιτίμου από τους ωφελούμενους για το έτος 2018.

  10. Προγραμματισμός σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου για το έτος 2018.

  11. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με σύμβαση διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης  & Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.

  12. Πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου 8μηνης διάρκειας για την κάλυψη αναγκών του Τμήματος Κοιμητηρίου του Δήμου.

  13. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού ΠΠΙΕΔ οικ. έτους 2018, βάσει της αριθ. 7/2018 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.

  14. Έγκριση 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, βάσει σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

  15. Τροποποίηση της έναρξης λειτουργίας του Υποέργου (1) «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας» της Πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5003609.

  16. Τροποποίηση στη σύσταση, στελέχωση και λειτουργία του Μηχανισμού Πιστοποίησης Εκτέλεσης του Υποέργου (1) «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος» της Πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος» με κωδικό ΟΠΣ 5003609.

  17. Επικύρωση πινάκων ωφελουμένων της Πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνος» με κωδικό ΟΠΣ 5003609.

  18. Έγκριση απαγόρευσης στάθμευσης επί τμήματος της οδού Μεσολογγίου-Ν.Φ., βάσει της αριθ. 1/2018 απόφασης-εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

  19. Έγκριση πρακτικών επιτροπής εκτίμησης ακινήτων.

  20. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου.

  21. Έγκριση δαπάνης και διάθεση σχετικής πίστωσης για την διοργάνωση κύκλων φιλοσοφικών και πολιτιστικών σεμιναρίων.

  22. Έγκριση δαπάνης και διάθεση σχετικής πίστωσης για τις ανάγκες της εκδήλωσης κοπής πίτας των ΚΑΠΗ Δ.Ν.Φ.-Ν.Χ.

Προηγούμενο άρθροΟύτε ο πρόεδρος είδε τους “τραμπουκισμούς”…
Επόμενο άρθροΆρπαξε το παιδί της από την Εντατική του Παίδων!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.