“Πρωταθλήτρια Χειμώνα” η ΦΕΑ

0

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η ΦΕΑ τις υποχρεώσεις της για το 2017. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας νίκησε το βράδυ της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου στην έδρα της τον Αίολο Ταύρου με σκορ 89-48 και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της “Πρωταθλήτριας Χειμώνα” συμπληρώνοντας μια ντουζίνα νίκες, αήττητη και μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του Α’ γύρου.

Μάλιστα μετά τη νίκη της Κηφισιάς (84-64) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ Περιστερίου, η ΦΕΑ ξέφυγε κι άλλο από τους διώκτες της και της δίνει το δικαίωμα να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της που δεν είναι άλλος από την άνοδο.

Η εμφάνιση των παικτών του Αλέξη Καρατζά στο ματς της 12ης αγωνιστικής …ζέστανε τον φίλαθλο κόσμο που παραβρέθηκε το κρύο βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας προσφέροντάς ένα πλούσιο θέαμα σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Πρώτος σκόρερ για τους “κυανέρυθρους” o Λευτέρης Καραλευθέρης. Ο νεαρός γκαρντ πέτυχε 18 πόντους κόντρα στην πρώην ομάδα του, ενώ τον ακολούθησαν οι Βασίλης Αφαλίδης με 16 και Αλέξανδρος Στεργιάκης με 15. Στα συν, θα πρέπει να συμπεριληφθεί η πολύ καλή εμφάνιση του νεαρού με τους έφηβους, του Γιώργου Αναούνη που σημείωσε 9 πόντους, καθώς και η επανεμφάνιση στο παρκέ του Κώστα Μπασέα έπειτα από τον τραυματισμό του.

Η ΦΕΑ δίνοντας πολύ γρήγορο ρυθμό στο πρώτο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου κατάφερε να πάρει από την αρχή το προβάδισμα (11-2). Στη συνέχεια, ο Αίολος με κάποιες καλές επιθέσεις, κατάφερε να μειώσει λίγο (13-7), αλλά οι γηπεδούχοι με συνεχόμενους πόντους του Βασίλη Γιαννουλάκου έφερε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (27-12).

Με μεγάλη δύναμη μπήκε η ΦΕΑ στο παρκέ και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η πίεση των παικτών του Καρατζά, ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε συνεχόμενα λάθη, ενώ ήταν πολύ εύστοχοι και στους αιφνιδιασμούς και στα σουτ που επιχείρησαν από μέση και κοντινή απόσταση. Έτσι, η διαφορά έπαιρνε συνεχώς την ανιούσα (46-17).

Ο Αίολος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πίεσε στην άμυνα και με μακρινά σουτ έξω από την γραμμή των 6μ.75εκ. προσπάθησε να συμμαζέψει την διαφορά. Τα τρίποντα των Καραλευθέρη και Αναούνη, όμως, δεν το επέτρεψαν να γίνει αυτό.

Το τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με το τελικό 89-48 να φανερώνει την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Επόμενος αντίπαλος για τη ΦΕΑ, οι Κουκουβάουνες την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 στις 10:00 μ.μ. στο κλειστό της Μεταμόρφωσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρηστίδης, Πετράκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-12, 51-24 (ημίχρονο), 72-42, 89-48.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Αφαλίδης 16, Ρωμοσιός 6, Αναούνης 9 (2), Λουφόπουλος 3, Στεργιάκης 15 (1), Μπασέας 3, Δεληγιάννης 5, Μπάτσος 6, Γιαννουλάκος 8, Καρβέλης, Καραλευθέρης 18 (1).

ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΥ (Τσίρος): Σκούρος 3 (1), Ραδίτσας 19, Μπιτζηλής, Μαμουνής 5 (1), Χίνης 4, Δάφνης, Καντιώτης 2, Παντελής 3 (1), Χουσεΐν 8 (2), Κουντούρης, Κωστόπουλος 4, Γιτουράκης.

Προηγούμενο άρθρο”Δώρα Αγάπης” απο τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ
Επόμενο άρθροΠότε αναμένεται να χιονίσει στην Αθήνα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.