8 στα 8 για τη ΦΕΑ

0

Αλώβητη πέρασε από την Παιανία η ΦΕΑ! Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κέρδισε τον Κτησιφώντα με σκορ 59-87, έκανε το 8/8, συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ, αλλά το κυριότερο νίκησε τα αγωνιστικά προβλήματά της, αφού απουσίαζαν τέσσερις βασικοί αθλητές της.

Η ΦΕΑ από το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής απέδειξε ότι έχει αρκετό βάθος σε ό,τι αφορά το έμψυχο υλικό, αλλά πως υπάρχει και μέλλον, αφού στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στο ματς συμμετείχαν τέσσερις παίκτες κάτω των 19 ετών, οι Λευτέρης Καραλευθέρης, Γιώργος Καρβέλης, Γιώργος Αναούνης και Πέτρος Ψαλτάκης αφήνοντας πολλές υποσχέσεις…

Παρά τις σημαντικές απουσίες των Κώστα Ρωμοσιού, Αλέξη Στεργιάκη, Κώστα Μπασέα και του Θανάση Τριχιά, ο οποίος στην προθέρμανση υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό, οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά με δύναμη και πάθος κυνήγησαν τη νίκη που ήταν και το μόνο αποτέλεσμα που τους ενδιέφερε, και με σωστή τακτική και υπομονή στο παιχνίδι τους κατάφεραν να αποδράσουν από το κλειστό της Παιανίας και πλέον να στρέψουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι της επόμενης Πέμπτης με την συγκάτοικο στο ρετιρέ, την Κηφισιά.

Πρώτος σκόρερ της ΦΕΑ, ο Γιώργος Δεληγιάννης με 22 πόντους και τέσσερα τρίποντα, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Βασίλης Αφαλίδης (11π.), Στέλιος Λουφόπουλος (9π.), Δημήτρης Μπάτσος (14π.) και Βασίλης Γιαννουλάκος (14π.). Στα συν και η θετική εμφάνιση του Δημήτρη Μαστρογιάννη, ο οποίος ξεκίνησε στην βασική πεντάδα.

Παρά το 6-2 των γηπεδούχων στην αρχή του ματς, η ΦΕΑ αντέδρασε και έφερε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων και για πρώτη φορά στο +16 με το τέλος του δεκαλέπτου με καλάθι του Λουφόπουλου. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Κτησιφώντα να μειώνει προς το τέλος του ημιχρόνου.

Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Βασίλη Γιαννουλάκο, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και με τρίποντο του Δεληγιάννη έφτασαν στο +20 (34-54) επτά λεπτά πριν το τέλος. Η αστοχία από την περιφέρεια και τα …πεταχτάρια μπροστά από τους ψηλούς της ΦΕΑ δεν απέδωσαν καρπούς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν την διαφορά να φτάνει στην μέγιστη τιμή της +30 (50-80) με δύο εύστοχες βολές του Καρβέλη.

Το τελικό σκορ σημείωσε στην ο Γιώργος Αναούνης, στην παρθενική του εμφάνιση με την ανδρική ομάδα. Ενώ όλα είχαν κριθεί, ο νεαρός αθλητής από την εφηβική ομάδα της ΦΕΑ στο τελευταίο σουτ που επιχείρησε δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας ευστόχησε έξω από την γραμμή των 6μ.75εκ. μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του. Στο παλμαρέ του εκτός από τους 3 πόντους μετράει κι ένα κόψιμο σε αντίπαλό του.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πολυχρόνης, Παπαγεωργίου

Δεκάλεπτα: 12-28, 32-43 (ημίχρονο), 45-64, 59-87.

ΚΤΗΣΙΦΩΝΤΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ (Μπράμος): Μίχας 4 (1), Σκανδάλης 7 (1), Ορφανίδης 3, Δανατζής 7 (1), Μιμάνι, Δουβλαντώνης 8, Δεδούσης 9, Χύτας 7 (1), Αγγελής, Σιδερής 8 (1), Τσόκας 5, Τσίγκανος 1.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Αφαλίδης 11, Αναούνης 3 (1), Μαστρογιάννης 3 (1), Λουφόπουλος 9, Ψαλτάκης, Τσεκούρας, Δεληγιάννης 22 (4), Μπάτσος 14, Γιαννουλάκος 14, Καρβέλης 4, Καραλευθέρης 7.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Β’ ΕΣΚΑ Ανδρών 1ος Ομιλος
(8η αγωνιστική)

Εθν. Ελλην.-Αίολος 67-72
Ιρις Π.-Γαλάτσι 72-74
Πολυνίκης-Αναγέννηση 72-53
ΦΟΤ-ΑΕΚ Π. 59-64
Παιανία-ΦΕΑ 59-87
Θεμιστοκλής-ΓΑΟΚ 67-59
ΓΣΚ-Καρέας 70-60

Προηγούμενο άρθρο“Προϋπολογισμός 2018” την Τετάρτη…
Επόμενο άρθροΤΩΡΑ: Εκκένωση σταθμού στο Λονδίνο…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.