“Θα μας σκοτώσουν!”

0

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αφγανού, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Όπως ανέφερε, περιγράφοντας το περιστατικό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μητέρα του Αμίρ, Αριζού, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου που κοιμούνται τα παιδιά της.

Το δωμάτιο γέμισε γυαλιά, ενώ μαζί με τις πέτρες έπεσε και ένα χαρτόνι που προέτρεπε την οικογένεια να φύγει.

«Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Γέμισε γυαλιά το δωμάτιο των παιδιών. Βρέθηκε μπουκάλι μπύρας πάνω στο κρεβάτι. Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη. Ένιωσα πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», είπε η μητέρα του Αμίρ.

Μάλιστα, η οικογένεια το πρωί της Παρασκευής ζήτησε από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Γιώργος Αγγελόπουλος, είναι ενήμερο για το περιστατικό και είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΤραγικό ναυάγιο με μετανάστες στην Κάλυμνο
Επόμενο άρθροΚαλή καλλιτεχνική Χρονιά στους «Ονειρωδούς»! (Φωτογραφίες)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.