Η Αλβανίδα pop star που κάνει παγκόσμιο σουξέ!

Η νέα βασίλισσα της dark pop τα έχει όλα και συμφέρει. Βλέπε σέξι φωνή, τσαμπουκά, στιλ και χείλη από τα οποία με χαρά κρεμόμαστε για ώρες.

0

Δεν πειράζει αν το όνομά της αυτή τη στιγμή δεν σου λέει απαραίτητα κάτι ιδιαίτερο. Αυτό είναι κάτι που μέσα στον επόμενο χρόνο σίγουρα, φιλάω σταυρό και σου τάζω ότι διπλό θες στο τζόκερ, θα αλλάξει.

Του Πάνου Κοκκίνη

Μέχρι τότε έχε απλά υπόψιν σου ότι μιλάμε για εκείνη τη σούπερ μελαχρινή, με τα trademark φρύδια και τα Σκαρλετογιοχανσονικά χείλη, που έχεις δει να μιλάει για το ‘βαβά’ σεξ με τον πρώην στο bestseller ‘Girl Power’ videoclip του New Rules. Την Dua Lipa!

Εκείνο που έχει κάνει την αντίστοιχη επιτυχία παντού στον πλανήτη, για να σου δώσω να καταλάβεις το μέγεθος, με το Μάντισσα της Μαρίνας Σάττι στην Ελλάδα. Εμπνέοντας πολλές παρωδίες, η αγαπημένη εκ των οποίων της 22χρονης σταρ είναι αυτή που βλέπεις εδώ.

Η Dua, λοιπόν, το όνομα της οποίας σημαίνει θέλω στα Αλβανικά, μπορεί να έβγαλε το πρώτο της δίσκο μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά η πορεία της είναι στρατοσφαιρικά ανοδικά. Και φοβερά singles έχει προλάβει να βγάλει (όλα εμπνευσμένα από την ερωτική της ζωή).Και non stop περιοδείες έχει κάνει (ως opening act των Bruno Mars και Coldplay και πλέον μόνη της).

Και τον Harry Styles έχει προλάβει να φτύσει (επίσης έχουν ακουστεί διάφορα και για εκείνη με τον Calvin Harris, αλλά μάλλον είναι μούφα).

Και ένα τατουάζ που γράφει ‘Υπομονή’ έχει τραβήξει στο χέρι για να της θυμίζει ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει (μόνη της καθυστέρησε ένα εξάμηνο το δίσκο της για να προλάβει να γράψει και άλλα πράγματα).


Και τα περιοδικά τρέχουν από πίσω της καθώς έχει -όντως, δεν το παίζει- εκείνο το cool street style & τουπέ που πουλάει.



Και οι συγκρίσεις με ονόματα τύπου Rihanna και Rita Ora πάνε και έρχονται. Αν και εκείνη πιο πολύ προς hip hop Lana Del Rey ‘γέρνει’ (έχουν και τον ίδιο manager), έχοντας ως δεδηλωμένη έμπνευση τις Pink και Nelly Furtado.

Το είδος μου είναι το dark pop, με επιρροές από hip hop. Aντλώ έμπνευση από ότι μου κάνει θρύψαλα την καρδιά.

Συγκεκριμένα η Rita συνεχίζει να είναι -με διαφορά στήθους- κάποια χρόνια μπροστά από την Dua. Και όχι, παρότι και οι δυο τους μεγάλωσαν στο Λονδίνο και στο Κόσοβο, δεν έχουν ποτέ συναντηθεί.



Γνωρίζονται οι γονείς μας. Και ξέρω την αδελφή της. Αλλά με την ίδια δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ.

Για την ακρίβεια η Rita (26 ετών) γεννήθηκε στην Πρίστινα, μετακόμισε στο Λονδίνο και από εκεί την τσίμπησε ο Jay Z και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη.



Ενώ τα πράγματα για την Dua ήταν πολύ χειρότερα. Εκείνη (κόρη επιτυχημένου Αλβανού ροκ μουσικού) γεννήθηκε στο Λονδίνο, μετακόμισε στην Πρίστινα όταν ήταν 11 χρονών και, στα 15 της, παρακάλεσε / απείλησε / ικέτευσε τους γονείς της να της επιτρέψουν να μείνει μόνη στο Λονδίνο προκειμένου -και καλά- να τελειώσει το σχολείο (γιατί καλές και άγιες είναι οι rap μάχες στο πάρκο της πόλης που της άρεσε να κάνει, αλλά οι scouters δεν ξέρουν που πέφτει το Κόσοβο).



Εκεί, στο Λονδίνο, όπου έκανε καθημερινά Facetime με την μάνα της, προκειμένου να νοιώθει ασφάλεια. Άρχισε να ανεβάζει τραγούδια στο youtube και να χτίζει τα social της (είναι ήδη στα 4 εκ. στο instagram). Και, ταυτόχρονα, να δουλεύει ως μοντέλο (τα παράτησε όταν το πρακτορείο της είπε ότι έπρεπε να χάσει πολλά κιλά) και υποδοχή / face control σε club.

Η συγκεκριμένη δουλειά μου έμαθε πως να δείχνω ότι έχω αυτοπεποίθηση. Κάτι που μου χρησίμευσε και μετά. Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να μπεις μέσα. Να περπατάς λες και σου ανήκει το μέρος

To γεγονός, ωστόσο, ότι δυο διεθνούς κλάσεις pop star (Dua και Rita), με μια τρίτη (την 23χρονη Era Istrefi) να ακολουθεί βγήκαν από μια πόλη των 200.000 κατοίκων, προφανώς κάτι σημαίνει, προφανώς δικαιολογεί το σχετικό αφιέρωμα των NY Times στο Κόσοβο ως ποπσταρομάνα.



Αν και, μεταξύ μας, η Dua δεν θα έπρεπε να έχει φτάσει ως εδώ. Τόσο στη χορωδία στο δημοτικό όσο και στο Sylvia Young Theater School (εκεί από όπου βγήκε η Amy Winehouse) που πήγαινε τα Σαββατοκύριακα της είπαν ξεκάθαρα ότι η φωνή της δεν κάνει (είναι υπερβολικά μπάσα και δεν πιάνει ψηλές νότες).



Η οικογένειά της μετακόμισε στο Κόσοβο. Κάτι που, υπό κανονικές συνθήκες, θα ήταν καταδική για την καριέρα της.

Το Κόσοβο είναι υπέροχο. Το χειμώνα πας για σκι στα βουνά και το καλοκαίρι οι παραλίες απέχουν μόλις δυο ώρες μακριά. Όλοι σε ξέρουν. Και αισθάνεσαι ασφάλεια. Αλλά αν έμενα εκεί κανείς δεν θα με ανακάλυπτε ποτέ.

https://www.youtube.com/watch?v=fEOyePhElr4

Και, παρότι η Dua Lipa είναι κάργα ερωτική, επέμενε και επιμένει να μην το δείχνει πολύ αυτό.

Με την εξαίρεση των outfits που φοράει πάνω στη σκηνή.



Και κάποιων post της στο instagram.

Εκεί που επιμένει να μας βγάζει -στρατηγικά και συνέχεια- την γλώσσα.

Θέλω να πιστεύω ότι η φωνή μου είναι το καλύτερο πράγμα πάνω μου. Θέλω κάποιος που την ακούει στο ραδιόφωνο να την αναγνωρίζει. Τα υπόλοιπα είναι περιτύλιγμα.



Δίκαιο έχει. Την φωνή της όντως δεν την ξεχνάς. Το βάθος της, τον ερωτισμό της, την μελαγχολία της. Και, την ‘ηλικία’ της. Υπό την έννοια ότι νιώθεις ότι προέρχεται από κάποια γυναίκα με πολύ μεγαλύτερο life experience από την ίδια. Όπως δεν ξεχνάς και όλη την υπόλοιπη Lipa.



Είπαμε, το κορίτσι το έχει φουλ. Οπότε κάνε τον κόπο να μάθεις το όνομά της. Θα δεις, θα σου χρησιμέψει.

ΠΗΓΗoneman.gr
Προηγούμενο άρθροΑπό φέτος οι αλλαγές στις Πανελλαδικές
Επόμενο άρθροΦέτος τα Χριστούγεννα θα στολίσουμε… ανανάδες!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.