Έκρηξη και πυροβολισμοί με δεκάδες νεκρούς σε τέμενος στην Αίγυπτο!

0

Τουλάχιστον 235 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε τέμενος στο βόρειο Σινά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα και αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνδρες, πιθανότατα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που επέβαιναν σε τέσσερα τζιπ άνοιξαν πυρ κατά των πιστών, στο τέμενος αλ-Ράουντατ, 40 χιλιόμετρα βόρεια του όρους Σινά, την ώρα της προσευχής.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 150 τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα τα οποία μεταφέρουν τους εκατοντάδες τραυματίες στα κοντινά νοσοκομεία.

Ο Πρόεδρος, Abdel Fattah al Sisi συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση για την εθνική ασφαλεία αμέσως μετά την επίθεση, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται ενάντια του Ισλαμικού Κράτους μετά από εξέγερσή της τρομοκρατικής οργάνωσης στο βόρειο Σινά, με τους μαχητές του ΙΚ να έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες μετά την εντατικοποίηση των συγκρούσεων τα τελευταία τρία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.

Οι μαχητές του ΙΚ στοχεύουν ως επί το πλείστον δυνάμεις ασφαλείας στις επιθέσεις τους, ενώ έχουν «χτυπήσει» αιγυπτιακές χριστιανικές εκκλησίες και πιστούς.

Προηγούμενο άρθροΘρίλερ και ελάχιστες ελπίδες για το χαμένο υποβρύχιο
Επόμενο άρθροNέα πλάνα με drone από την “Αγιά Σοφιά”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.