“Νέα Φιλαδέλφεια: Πως πετιέται 1.200.000 € δημόσιο χρήμα”

0

Αν ήσασταν Τροϊκανός ή Θεσμός ή Πιστωτής, όπως το λένε τώρα και μαθαίνατε ότι 1.200.000 € πάνε για πέταγμα, δεν θα επιβάλλατε άλλα δέκα μνημόνια;;

Πιο συγκεκριμένα.

Σχόλιο-Ρεπορτάζ-προσωπική άποψη του δημότη: Σπύρου Καβακόπουλου

2009: Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Ν. Φιλαδέλφειας κόστισε 800.000 €.
2013: Παραδίδεται κυκλοφοριακή μελέτη Ν. Φιλ/φειας αξίας 100.000 €.
2017: Ο δήμος Ν. Φιλ/φειας υπογράφει σύμβαση 300.000 € για δημιουργία θέσεων στάθμευσης δικύκλων και υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων στην πλατεία.

Τα παραπάνω χρήματα (1.200.000 €) πάνε χαμένα και να γιατί. Η περιφερειάρχης κα Δούρου θα εφαρμόσει άλλη κυκλοφοριακή μελέτη και θα αναπλάσει εκ θεμελίων την πλατεία. Το εκπληκτικό είναι ότι ο δήμος με τους μηχανικούς του διαφωνεί πλήρως με την νέα κυκλοφοριακή μελέτη και τη νέα ανάπλαση. Σημειωτέον ότι από το 1980 και κάθε δεκαετία γίνεται κι άλλη ανάπλαση (Σταματιάδης, Γρετζελιάς, Κόντος, Δούρου).

Αναρωτιέται ο μη πολυθρονιασμένος πολίτης που πληρώνει, γιατί σε μια πενταετία δύο κυκλοφοριακές μελέτες; Ποια μελέτη είναι η σωστή; Γιατί οι άρχοντες της πολιτείας δεν βλέπουν σε βάθος χρόνου τουλάχιστον μιας 20ετίας και κάνουν αναπλάσεις πλατειών κάθε δεκαετία; Γιατί υπέγραψε τώρα ο δήμος σύμβαση 300.000 € για δημιουργία στάθμευσης στην πλατεία κλπ, αφού η πλατεία με τη νέα ανάπλαση θα αλλάξει εντελώς μορφή; Γιατί ο δήμαρχος κος Βασιλόπουλος και η ιδεολογική του φίλη Περιφερειάρχης κα Δούρου, βάζουν στην μέση τον ανίδεο πολίτη να κρίνει ποια μελέτη είναι η σωστή; Ρώτησα φίλο συγκοινωνιολόγο να αποφανθεί δείχνοντάς του τις δύο απόψεις και είπε ότι θέλει τα στοιχεία των μελετών και μία βδομάδα για ν’ απαντήσει.
Ποιος τελικά κοροϊδεύει ποιον και ποιος πληρώνει για όλα αυτά;;;;;;

* Θα χαιρόμουν αν κάνω λάθος και κάποιος με διέψευδε. Η διάψευση θα κοινοποιηθεί και όσο ποιο πειστική είναι, τόσο το καλύτερο, καθώς τα χρήματα είναι πάρα πολλά.

Προηγούμενο άρθροOrient Express: Το πιο πολυτελές τρένο της Ευρώπης!
Επόμενο άρθροΝέο κρούσμα γαμήλιου στοματικού σεξ έξω από εκκλησία !
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.