3η πύρινη μέρα στην Αττική… (Βίντεο)

0

Χωρίς να υπάρχει κάποια ελπίδα για την ώρα να τεθεί υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο που καίει για τρίτη ημέρα την ανατολική Αττική συνεχίζεται το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε την Κυριακή στον Κάλαμο και «ξέφυγε» με αποτέλεσμα να κάψει τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι και τώρα να απειλεί το Πολυδένδρι και τη Μαλακάσα.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η αύξηση της έντασης των ανέμων προκάλεσε νέες αναζωπυρώσεις με τους πυροσβέστες να έχουν φτιάξει μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη στην έξοδο της χαράδρας στο Μετόχι όπου δίνεται η βασική «μάχη» ελπίζοντας ότι έτσι θα ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς. Η μεγάλη μάχη δίνεται στην περιοχή Σαλαμίδι όπου κατά πληροφορίες εκκενώθηκαν τρία σπίτια.

Πλέον αυτό που ανησυχεί τους κατοίκους της περιοχής είναι ότι λόγω της έντασης και της φοράς των ανέμων, η φωτιά θα κινηθεί προς Πολυδένδρι και Μαλακάσα. Ενδεικτική η έκκληση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Καπανδριτίου για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να μην ξεφύγει ακόμα περισσότερο η φωτια΄.

Αν και με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν 3 Καναντέρ και έξι ελικόπτερα, το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής το μέτωπο είναι τεράστιο καθώς ξεκινάει από τον Κάλαμο και φτάνει μέχρι το Καπανδρίτι.

Όπως λένε οι επιτελείς της πυροσβεστικής το μέτωπο είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί επειδή είναι σε δύσβατη περιοχή.

Για δεύτερη ημέρα, δε, ξεκαθαρίστηκε από την πυροσβεστική ότι αν και υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους για εκρήξεις πριν την έναρξη της πυρκαγιάς στον Κάλαμο την Κυριακή, εντούτοις αυτές εξετάζονται και επομένως δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα για το αίτιο πρόκλησης της μεγάλης φωτιάς.

Συνολικά σε αυτή την περιοχή επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού επιχειρούν 3 αεροσκάφη Καναντέρ και 6 ελικόπτερα

Από την πολιτική προστασία υπάρχουν 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες, 11 μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους καθώς και 100 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με 4 μηχανήματα.

Στις 2.30 τη νύχτα, από την αστυνομία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.

Εξάλλου, εκτός από τους δρόμους που αποκλείστηκαν την νύχτα, από την Δευτέρα ισχύει εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στα εξής σημεία:
1. Πλατεία Καλάμου προς Αγίους Αποστόλους
2. Κόμβος Μικροχωρίου προς Κάλαμο
3. Διχάλα Βαρνάβα προς παραλία και
4. Α’ στρατόπεδο Βαρνάβα.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΠως γιορτάζεται η Γιορτή της Παναγίας ανά την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Κλοπή στο Πνευματικό κέντρο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.