Βαρκελώνη: Θα ισοπέδωναν την πόλη…

0

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών που ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Καταλονία σχεδίαζε “μία ή περισσότερες επιθέσεις” στη Βαρκελώνη με τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου που βρέθηκαν σε ένα σπίτι στο Αλκανάρ, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ έγινε γνωστό ότι στο φονικό όχημα στη Λα Ράμπλα επέβαινε μόνο ο οδηγός.

“Αυτός ήταν ο χώρος όπου ετοίμαζαν τα εκρηκτικά για να διαπράξουν μία ή περισσότερες επιθέσεις στην πόλη της Βαρκελώνης”, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι έχουν ταυτοποιηθεί δύο πρόσωπα από τα λείψανα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, στο Αλκανάρ, όπου σημειώθηκε έκρηξη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Είπε ότι οι αρχές πιστεύουν πλέον ότι στο φορτηγάκι που παρέσυρε δεκάδες πεζούς στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης επέβαινε μόνο ένας άνδρας, ο οδηγός του.

Τόνισε όμως ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του προσώπου αυτού.

Η αστυνομία δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο ο ύποπτος που διαφεύγει και καταζητείται, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ από το Μαρόκο, να μην βρίσκεται πλέον στην Ισπανία αλλά να κατάφερε να φύγει στη Γαλλία.

“Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται”, είπε ο Τραπέρο.

Εμπλοκή ιμάμη στην υπόθεση;

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ύποπτος πέρασε τα σύνορα, ο Τραπέρο είπε ότι “δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για κάτι τέτοιο αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε”.

Υπενθύμισε όμως ότι αμέσως μετά τις επιθέσεις εντάθηκαν οι μεθοριακοί έλεγχοι.

Οι ερευνητές της υπόθεσης ενδιαφέρονται κυρίως για τον Αμπντελμπάκι Ας Σάτι, έναν ιμάμη από την κωμόπολη Ριπόλ, στους πρόποδες των Πυρηναίων. Θεωρούν ότι ο άνθρωπος αυτός ευθύνεται πιθανότατα για τη ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών δραστών των δύο επιθέσεων.

Σύμφωνα πάντα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Ας Σάτι είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για μικροαδικήματα.

Αποφυλακίστηκε το 2012 αλλά την περίοδο που ήταν κρατούμενος γνωρίστηκε εκεί με πρόσωπα που συνδέονταν με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2004 στη Μαδρίτη, όπου σκοτώθηκαν 191 άνθρωποι.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο“Έφυγε” η Ζωή Λάσκαρη
Επόμενο άρθροΤέλος οι διακοπές… “Βροχή” μολότοφ κατά των ΜΑΤ στην Πατησίων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.