«Διχαστικά…»

0

Από το 2010 και μετά, ο σκοταδισμός και το θράσος, δηλώνουν το “παρών” στην καρδιά της χώρας μας. Η κοινωνία ανακαλύπτει, ότι έννοιες όπως διχασμός και μισαλλοδοξία, δεν έπαψαν να υπάρχουν, αλλά είχαν κρυφτεί την εποχή των “παχέων αγελάδων” της οικονομικής ευμάρειας των προηγούμενων ετών.

Του Βασίλη Βέττου

Μόνο κάποιες γραφικές μειοψηφίες που δεν απασχολούσαν και κανέναν, τις χρησιμοποιούσαν. “Μειοψηφίες”, που ήταν “ετοιμοπόλεμες” και “χτύπησαν” κατευθείαν το κρυμμένο θυμικό μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, την εποχή των μνημονίων. Οι πολίτες, αγανακτισμένοι πλέον από την ανατροπή της εύπλαστης κα με δανεικά ευμάρειάς τους, έγιναν “παιχνιδάκι” για τις “μειοψηφίες”, που έγιναν πλέον πλειοψηφίες…

 Η “αγανακτισμένη” κοινωνία μας “ξέθαψε” εποχές μεσοπολέμου μετά την μικρασιατική καταστροφή. Τα χρόνια της αστάθειας και της βίαιης πολιτικής σύγκρουσης, μετά όμως από συνεχόμενους πολέμους για πάνω από δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια. Η “αγανακτισμένη” κοινωνία μας “ξέθαψε” τους γερμανοτσολιάδες, τους δοσίλογους, τον Άρη και τον Μάρκο από τον εμφύλιο, την χούντα… “ξέθαψε”… από το χρονοντούλαπο των μαύρων κατάστιχων τις ιστορίας μας…

Όλα αυτά τα χρόνια της δυσπραγίας της ύφεσης και της περιδίνησης, κάποιοι αντί να δείξουν ομόνοια και ομοψυχία ενότητας, προκειμένου να διέλθουμε τις δύσκολες ώρες και να βγούμε στο ξέφωτο, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν μια “μοναδική” όπως πίστεψαν ευκαιρία, για μικροπολιτικούς, προσωπικούς και ματαιόδοξους λόγους και σκοπούς. Έτοιμοι από καιρό και εκπαιδευμένοι στα χρόνια της μεταπολίτευσης, περίμεναν την ευκαιρία, την πήραν, και… ενστάλαξαν σταγόνα τη σταγόνα, την αγανάκτηση, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, στην ψυχή ενός λαού που βρισκόταν σε απόγνωση, είχε λησμονήσει και σε μεγάλο βαθμό, δεν είχε βιώσει μνήμες εθνικού διχασμού.

Και οι “αγανακτισμένοι”, αντί να θωρακίσουμε το πνεύμα και τη σκέψη μας, να χαλυβδώσουμε την πίστη και να καλλιεργήσουμε την κρίση μας, αφεθήκαμε στην ευκολία των πονηρών δημαγωγών που χάιδευαν αυτιά και μοίραζαν δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισότητα και ελπίδες, υποσχόμενοι νίκες σε χαμένες εμφύλιο πολεμικές μάχες, με συνθήματα βγαλμένα από τις δεκαετίες της εθνικής ντροπής.

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της Fx-news Ιουλίου

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο«Ονειρευτήκαμε με τους «Ονειρωδούς»
Επόμενο άρθροΤραγικό τέλος στην εξαφάνιση 7χρονου αγοριού στον Σκαραμαγκά
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.