Καίτη Παπανίκα: «Ω Νέα Φιλαδέλφεια!» – Βίντεο Ντοκουμέντο για να θυμούνται οι παλιοί & να μαθαίνουν οι νέοι

0

Νέα Φιλαδέλφεια 1985. Δήμαρχος ο αείμνηστος Σάββας Σταματιάδης (1914 – 1999). Μιλά στην κάμερα της εκπομπής «Παλιά Γειτονιά» της ΕΡΤ. Οι μεγάλοι Φιλαδελφειώτες ηθοποιοί, ο  Σταύρος Ξενίδης (1923 – 2008) και η  Καίτη Παπανίκα, μας ξεναγούν στην ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας στο τηλεοπτικό αφιέρωμα – ντοκουμέντο.

Προσφυγικός οικισμός, άλσος, ΑΕΚ  κ.ά. μέσα από τις καταπληκτικές εικόνες της εποχής, ξυπνούν αναμνήσεις στους παλιούς και δίνουν εικόνα και μαθήματα ιστορίας στους νεότερους.

Η Καίτη Παπανίκα συγκλονίζει με το ποίημα της «Ω Νέα Φιλαδέλφεια!»:

 

Να σημειώσουμε ότι για τα γυρίσματα της εκπομπής χρησιμοποιήθηκε αρχείο της εφημερίδας «ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΣ» του Γιώργου Κακάτσου.

Το βίντεο παραχώρησε στην Fx-news από το προσωπικό του αρχείο, ο συμπολίτης μας κ. Σπύρος Γραμμένος.

Προηγούμενο άρθρο“Εφυγε” η Καίτη Παπανίκα…
Επόμενο άρθροΜυτιλήνη: Σοβαρές ζημιές από τον σεισμό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.