Το Ιράν κατηγορεί την Σ.Αραβία για το τρομοκρατικό χτύπημα και ζητά εκδίκηση…

0

Εντείνεται η αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράν με 12 νεκρούς και 43 τραυματίες, καθώς οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν τη Σαουδική Αραβία ότι τις ενορχήστρωσε ενώ αφήνει αιχμές για συναίνεση και των ΗΠΑ.

“Αυτή η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και των σαουδαράβων οπισθοδρομικών ηγετών που στηρίζουν τους τρομοκράτες. Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι εμπλέκονταν σε αυτή τη βίαιη επίθεση” αναφέρεται στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιθέσεις αυτές ήταν οι πρώτες που εξαπέλυσε η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση στο σιιτικό Ιράν.

Ο ταξίαρχος Χοσεΐν Σαλαμί, ο αναπληρωτής επικεφαλής των Φρουρών, απείλησε με αντίποινα το Ισλαμικό Κράτος και τους “συνεργάτες” του. “Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εκδικηθούμε τους τρομοκράτες, τους συνεργάτες τους και τους υποστηρικτές τους για τις σημερινές επιθέσεις στην Τεχεράνη” είπε σύμφωνα με τα δημόσια ΜΜΕ.

Οι Φρουροί της Επανάσταση πρόσθεσαν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι “έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι εκδικούνται το αθώο αίμα που χύνεται” στο Ιράν.

Σοκ στο Ιράν

Νωρίτερα, ένοπλοι άνδρες και βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επίθεση στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, στην καρδιά της Τεχεράνης.

Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο στην πρωτεύουσα του Ιράν.

Οι δράστες εξαπέλυσαν σχεδόν ταυτόχρονα τις δύο επιθέσεις τους που διήρκησαν αρκετές ώρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι έξι δράστες είναι όλοι τους νεκροί.

Το Ιράν εμπλέκεται στον πόλεμο που διεξάγεται στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη για ενέργειες στο Ιράν κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Πλατείας Κωνσταντινουπόλεως (Ηρώο)
Επόμενο άρθροΛονδίνο: Πιθανή ύπαρξη βόμβας έξω από την Αμερικανική πρεσβεία (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.