Μάντσεστερ: 22χρονος Βρετανο-λίβυος ο Βομβιστής

0

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του δράστη του μακελειού στην συναυλιακή αρένα του Μάντσεστερ. Πρόκειται για τον 22χρονο Σαλμάν Αμπεντί, βρετανό υπήκοο με καταγωγή από την Λιβύη.

Ο 22χρονος ανατινάχτηκε – με την αυτοσχέδια βόμβα που περιείχε καρφιά- στη συναυλιακή αρένα, τη στιγμή που ολοκλήρωνε τη συναυλία της η αμερικανίδα Αριάνα Γκράντε, παρασέρνοντας στο θάνατο 22 ανθρώπους, ως επί το πλείστον νέους στην ηλικία.

Ο μακελάρης, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, γεννήθηκε το 1994 στο Μάντσεστερ και μεγάλωσε στην περιοχή μαζί με τα τουλάχιστον τρία αδέλφια του. Η εφημερίδα Daily Telegraph ανέφερε ότι ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο άνδρας που φέρεται ότι διέπραξε αυτή τη θηριωδία είναι ο Σαλμάν Αμπεντί” είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Μάντσεστερ, Ίαν Χόπκινς, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι γονείς του δράστη είχαν γεννηθεί και οι δύο στη Λιβύη. Έφυγαν από τη χώρα τους και κατέφυγαν στη Βρετανία για να γλιτώσουν από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο και κατόπιν στο Μάντσεστερ, στο προάστιο Φάλοουφιλντ.

Η βρετανική Αστυνομία ερευνά το κατά πόσο ο Αμπεντί ήταν μέλος τρομοκρατικού δικτύου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει προχωρήσει σε ενδελεχείς έρευνες σε κατοικίες σε πολλά σημεία του Μάντσεστερ, μεταξύ άλλων και στο σπίτι όπου ζούσε ο 22χρονος. Εκεί πραγματοποιήθηκε και ελεγχόμενη έκρηξη, προτού γίνει η εισβολή στην κατοικία.

Έρευνα πραγματοποιήθηκε επίσης και στο σπίτι του αδελφού του Σαλμάν Αμπεντί, επίσης στο νότιο Μάντσεστερ. Οι δύο αδελφοί σύχναζαν στο τοπικό τζαμί του Ντίντσμπερι.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν -ανωνύμως- στο Reuters, ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Αμπεντί ταξίδευσε με τρένο από το Λονδίνο προς το Μάντσεστερ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας τόνισε ότι “προτεραιότητά μας, μαζί με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τους εταίρους μας σε θέματα ασφάλειας, είναι να διαπιστώσουμε αν δρούσε μόνος του ή στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου”.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το ΙΚ σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζεται πως ένας “από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος κατά τη διάρκεια της συναυλίας”.

Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, έχει συλληφθεί ένας 23χρονος, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος ζούσε με την οικογένεια του, γονείς και τα αδέλφια στο Μάντσεστερ.

Όλοι θρησκευόμενοι, με μηδενικές κοινωνικές επαφές με Άγγλους γείτονες, μελετούσαν το Κοράνι, ενώ η κόρη έκανε προσηλυτισμό σε μικρά μουσουλμανάκια.

Η Daily Mail άφησε να εννοηθεί ότι ο 23χρονος ενδέχεται να είναι ο αδερφός του 22χρονου μακελάρη…

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΠοιος αποβλακώνει περισσότερο. Το Survivor ή το πολιτικό σύστημα;
Επόμενο άρθροΕπεισόδια με φωτοβολίδες και τσεκούρια…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.