Έλληνες αναρχικοί πολεμούν τους τζιχαντιστές! (Βίντεο)

0

Μία είδηση που προκάλεσε αίσθηση δημοσιεύτηκε σήμερα, πλαισιωμένη μάλιστα από φωτογραφίες και βίντεο. Έλληνες αναρχικοί βρίσκονται στη Συρία, σε μία άτυπη “διεθνή ταξιαρχία” και πολεμούν τους τζιχαντιστές του ISIS.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου”, έφταναν ανά διαστήματα πληροφορίες στις ελληνικές αρχές πως έχουν μεταβεί στη Ροζάβα αναρχικοί από την Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται έντονη δραστηριότητα, που εκφράζεται κυρίως από την ομάδα “Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (RUIS)”, που ιδρύθηκε από Έλληνες αναρχικούς.

“Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις”, έγραψαν στον τοίχο όπου φωτογραφίζονται, ενώ σε άλλη φωτογραφία, που επίσης τραβήχτηκε στο δυτικό Κουρδιστάν, ανάμεσα σε μαχητές με καλάσνικοφ και ρουκετοβόλα, υπάρχει πανό που γράφει στα ελληνικά: “Ούτε βήμα πίσω”.

Ο RUIS, όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, “οργανώθηκε από μία αφοσιωμένη ομάδα Ελλήνων. Έστειλαν μέλη να πολεμήσουν στη Ροζάβα, αλλά επικεντρώθηκαν στα πρακτικά ζητήματα του αγώνα”.

Η πιο γνωστή οργάνωση αναρχικών στο δυτικό Κουρδιστάν είναι οι “Διεθνιστικές Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις (IRPGF)”.

Οι μετακινήσεις Ελλήνων αναρχικών στη Ροζάβα ανησυχούν τις υπηρεσίες ασφαλείας που εκτιμούν ότι οι πολεμιστές θα εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στη συνέχεια θα μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στις πατρίδες τους.

https://www.youtube.com/watch?v=ogW9qynaV5g

Προηγούμενο άρθροΒίντεο: Η “αλλεργία” του Δημάρχου στον Τύπο & οι “αδιάβαστοι” της αντιπολίτευσης
Επόμενο άρθροΈκθεση ζωγραφικής στο ΠΠΙΕΔ: Η Τέχνη ενώνει!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.