Β. Κουμαριανός: “Ένα Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού”

0

Από τον δημοτικό σύμβουλο της Δύναμης Πολιτών & πρόεδρο της Κοινωφελούς του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Βαγγέλη Κουμαριανό, λάβαμε το παρακάτω σχόλιο (προσωπική-πολίτικη άποψη):

Εδώ και καιρό η έκδοση οικοδομικής άδειας για το γήπεδο της Δικέφαλος ΑΕ φαίνεται να έχει βαλτώσει.  Παρόλα αυτά, συνεχείς εξελίξεις υπάρχουν για το Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού. Εξηγούμαι: τις τελευταίες εβδομάδες στο Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας έχει ξεκινήσει η επιχείρηση «Μνήμη και Πολιτισμός».

Τραμπουκισμοί πολιτών και αιρετών, τρομοκράτηση περαστικών, βανδαλισμοί στο δημαρχείο και αποκλεισμός της Λαϊκής Συνέλευσης και της Στρούγκας. Η ORIGINAL χρίζεται «αφεντικό της πόλης», απειλεί ανοιχτά ότι θα παρακωλύσει δημοτικά συμβούλια και αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβεί.

Εξώδικα και ανακοινώσεις από κάτι απίστευτους τύπους που μιλάνε για «άλωση της πόλης», για «μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί», για «κρυμμένο DNA»(!) και για το δημαρχείο που τους ανήκει. Καθόλου τυχαίο που τους στηρίζει ο τηλεπωλητής  Άδωνις Γεωργιάδης…

Με αιτία την άρνηση του Δήμου να παρανομήσει και να δώσει υψόμετρα για την οικοδομική άδεια του γηπέδου, πολιορκείται το Δημαρχείο, απειλείται η σωματική ακεραιότητα αιρετών, ενώ την Τετάρτη 01 Μαρτίου κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Πάνος από «επισκέπτες» στην πόλη.

Πρωτοφανής είναι και η πολιτική παρέμβαση των Ορκ του Μελισσανίδη να κλείσουν (και να φυλάσσονται κλειστοί) δύο ζωντανοί αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι της πόλης. Ο αποκλεισμός της Λαϊκής Συνέλευσης και της Στρούγκας έναντι του Δημαρχείου έγινε επειδή έχουν εκφραστεί κριτικά απέναντι στο σχέδιο γηπέδου της Δικέφαλος ΑΕ. Είναι πια ολοφάνερο ότι ο Δ. Μελισσανίδης δεν έχει φιλοδοξίες να κάνει την πόλη Μόντε Κάρλο, όπως συνηθίζει να αναφέρει, αλλά μία ζώνη οικονομικής και προσωπικής πολιτικής επιρροής όπου δε θα χωρά αμφισβήτηση η κυριαρχία του. Όποιος διαφωνεί, θα χρωματίζεται παραδειγματικά στα κιτρινόμαυρα.

Παράλληλα, στο περιορισμένης απήχησης συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συνωστίζονται για μία ευκαιρία να φωτογραφηθούν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ενώ πιο δίπλα αναρτάται πανώ που ζητάει τη φυσική εξόντωση του Δημάρχου.

Να διαλέξουμε αφεντικό;

Έτοιμοι από καιρό, ορισμένοι παρεμβαίνοντες στα δημόσια πράγματα προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν για την ιδιότυπη πολιορκία του Δήμου με τη θεωρία των άκρων. Από ΑΕΚτζήδες και αντι-ΑΕΚτζήδες η αντιπαράθεση λοιπόν μετατρέπεται σε αυτούς που διαφωνούν με ένα σχέδιο γηπέδου και σε αυτούς που δεν επιτρέπουν τις διαφωνίες επιβάλλοντας το νόμο της «φάπας».

Προβάλλεται, επίσης, η άποψη ότι η Δύναμη Πολιτών εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μαρινάκη, επειδή -τάχα μου- οι συνεπείς θέσεις του Δήμου εξυπηρετούν «ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ» τα συμφέροντα του οικονομικού ανταγωνιστή του Μελισσανίδη.

Κατά τη γνώμη μου, το επιχείρημα του «ποιός επωφελείται σε τελική ανάλυση» οδηγεί εν προκειμένω σε τραγελαφικά συμπεράσματα. Από τη μία κατηγορούμαστε ότι ευνοούμε τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μαρινάκη εις βάρος του Μελισσανίδη. Την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι η μικρή μερίδα οργανωμένων χουλιγκάνων που ασχημονεί στην πόλη λειτουργεί εν τέλει υπέρ μας. Το επόμενο, λοιπόν, λογικό συμπέρασμα θα οδηγούσε και στο ότι οι συντονισμένες πράξεις βίας και απειλών λειτουργούν υπέρ του… Μαρινάκη.

Θα αρκούσε μία απάντηση που θα εξηγούσε ότι αν ο αστυνομικός είναι όργανο και όργανο είναι και το μπουζούκι, επομένως ο αστυνομικός είναι… μπουζούκι; Όχι, γιατί το πρόβλημα της υιοθέτησης αυτής της οπαδικής άποψης είναι πολύ μεγαλύτερο.

Είναι εξαιρετικά προσβλητικός ο ισχυρισμός ότι λειτουργεί κανείς είτε για τον Μελισσανίδη είτε για τον Μαρινάκη. Διαχρονικά, θα υπάρχουν φίλαθλοι και λαθρέμποροι φίλαθλων αισθημάτων. Και οι νεροκουβαλητές τους φυσικά. Αλλά η αντίληψη ότι η διαμάχη είναι μόνο μεταξύ μεγαλοκαρχαρίων, ότι διαλέγεις αναγκαστικά στρατόπεδα μεγαλοσυμφερόντων είναι ενδεικτική της εθελοδουλείας αυτών που την εκφράζουν. Αυτών που δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους διαφορετικά.

Αυτές οι απόψεις πάνε χέρι-χέρι με την «υγειονομική ζώνη» που θέλουν να παγιώσουν στις γειτονιές μας μερικές δεκάδες οργανωμένων χουλιγκάνων. Είναι όμως ελπιδοφόρο ότι δε βρίσκουν απήχηση ούτε στους συμπολίτες μας ούτε και στην πλειονότητα των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Γήπεδο για την πόλη, όχι πόλη για το γήπεδο

Η Δύναμη Πολιτών ως Δημοτική Αρχή, αλλά και παλαιότερα ως αντιπολίτευση, παραμένει συνεπής στην υπεράσπιση του συμφέροντος της πόλης. Ως συνέχεια της αριστερής και δημοκρατικής παρακαταθήκης του Σάββα Σταματιάδη, αυτό που μας καθοδηγεί είναι η ανάγκη να λειτουργεί ένα γήπεδο σε αρμονία με την πόλη.

Γι’αυτό πιστεύουμε ότι για να υποδεχτεί η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα το νέο γήπεδο πρέπει να πληρούνται προϋποθέσεις που θα υπηρετήσουν τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους κατοίκους και τα παιδιά τους.

Γι’αυτό πρέπει να (μπορούμε να) αποφασίζουμε και να σχεδιάζουμε για την πόλη μας χωρίς «προστάτες». Χωρίς το Μπάμπη το Σουγιά, τον Τίγρη, το Χοντρό ή όποιο άλλο υποκοριστικό κυκλοφορεί.

Εν κατακλείδι:  Τα ούγκανα που δυσφημούν την ΑΕΚ και ασχημαίνουν τις γειτονιές μας να γυρίσουν στις τρύπες τους. Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα έχουν και μνήμη και πολιτισμό. Δε χρειάζονται τα καρακιτσαριά του Ανδριόπουλου. Χρειάζονται ένα γήπεδο που να ενώνει και να μην χωρίζει.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος το νόμιμο να γίνει και δίκαιο. Πάρτε το χαμπάρι!

Προηγούμενο άρθροΆρχισε η “μάχη της Βίλας Ζωγράφου”
Επόμενο άρθροΟ Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.