Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Πρόγραμμα κατάρτισης 3.000 νέων ανέργων

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιδοτούμενης Κατάρτισης και Πρακτικής Άσκησης για Ανέργους Νέους, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) ως συνδικαιούχος υλοποιεί την Πράξη «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ,ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ,ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ 18-24 ΕΤΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφιο προς ένταξη στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο(ΕΚΤ).

Σκοπός πράξης είναι η συμβουλευτική καθοδήγηση , κατάρτιση και αξιοποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων 3.000 Ανέργων Νέων 18-24 ετών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας , σε ειδικότητες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και ψηφιακές δεξιότητες, ώστε να ενταχθούν στην ελληνική αγορά εργασίας.

Η διάρκεια του Προγράμματος της κατάρτισης είναι 380 ώρες , περιλαμβάνει γνώσεις σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Η συνολική αξία του εκπαιδευτικού επιδόματος είναι 1.471,60 ευρώ μικτά(συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων ).

Οι ενδιαφερόμενοι Άνεργοι έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα , μέσω της ηλεκτρονικής πλατυφόρμας  edu.sepe.gr και προθεσμία υποβολής της αίτησης μέχρι της  07/04/2017.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ.


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!