“Άσε μας ρε Σκουρλέτη που θυμήθηκες… τη Δημοκρατία στο κόμμα”

0

Ένα άρθρο που αποτυπώνει περίτρανα την “συλλογιστική” των πολιτικών -που μας έφτασαν στην οικονομική, ηθική & πνευματική καταστροφή- της μεταπολίτευσης, διαβάσαμε στο defence-point.gr:

Μερικές φορές, ορισμένοι «δεν έχουν τον Θεό τους»! Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης θυμήθηκε την «εσωκομματική Δημοκρατία» στην οποία θα υποταχθεί με σκοπό να περάσουν όσα ζητούν οι δανειστές για τη ΔΕΗ, αφού πρώτα έκανε τον κακό χαμό για να δείξει στο παραδοσιακό κρατικοδίαιτο ακροατήριο του κόμματός του, το κληρονομημένο από το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980, πόσο «συνεπής Αριστερός» είναι.

Όταν έρχεται η ώρα όμως να χαθεί η κουτάλα της εξουσίας, θυμούνται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Προσοχή λεβέντες, διότι αυτά είναι δίκοπο μαχαίρι όπως δείχνουν τα της τρομοκρατίας πανευρωπαϊκά… θα μας πουν ότι το θέλει η πλειοψηφία για να επιβάλουν τη σαρία, οι οπαδοί της οποίας δε σέβονται τη Δημοκρατία και απλά θέλουν… δημοκρατικά να την ανατρέψουν;

Τι σχέση έχει αυτό; Τολμάτε να ρωτάτε; Τη λογική που τα διέπει. Μα, εσείς δεν ψέγεται όσους στο εξωτερικό θέλουν να σκίσετε τα κρατικά μονοπώλια των συνδικαλιστικών παρασίτων – πελατών σας, για αντιδημοκρατικότητα και αναλγησία; Άρα, δημοκρατικά θα αποφασίσετε ως κυβέρνηση να υποταχθείτε στη βούληση των «δαιμόνων», διότι εναλλακτικά πρέπει να σηκωθείτε να φύγετε.

Άρα, επιλέγετε συνειδητά… και δημοκρατικά την κουτάλα της εξουσίας έναντι της εμμονής στις αρχές σας. Οι οποίες μπορεί να είναι απολύτως σάπιες διότι πρέπει να είσαι ηλίθιος και να μην καταλαβαίνεις ότι αυτός που εισπράττει 600 εκατομμύρια επιδότηση στο ασφαλιστικό του ταμείο σε ετήσια βάση, σε βάρος εν τέλει της κοινωνίας που πένεται, κατά παράβαση κάθε λογικής, καταλήγει «νταβατζής» της κοινωνίας.

Διότι αν συζητήσουμε οπουδήποτε στο εξωτερικό για κρατικό μονοπώλιο που έχει καταφέρει να χρωστά μερικά δισεκατομμύρια και να κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία θα μας πουν ή ηλίθιους ή απατεώνες. Εμείς βασικά πιστεύουμε ότι ισχύουν και τα δύο. Ανάλογα με ποιους μιλάς.


Θυμηθείτε όσα είπε και όσα έγραψε τις τελευταίες μέρες και όχι μόνο ο Σκουρλέτης και μετά διαβάστε τη δήλωσή του το πρωί στον ΣΚΑΪ: «Δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω πολιτική καριέρα» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δογματικός και δεν διαφωνεί με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ούτε είναι οπαδός των μονοπωλιακών καταστάσεων. Ακούς ρε Φωτόπουλε; Κοίτα να δεις που έχει δίκιο.

Μακάρι να τα είχε πει έτσι από την αρχή, ή μάλλον να είχε το θάρρος ως πολιτικός χώρος να τρίξει τα δόντια στους λεβέντες που απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες, ότι οι εποχές που οι βίλες τους στην εξοχή ήταν κατάφωτες και ενώ εμείς πληρώναμε αυτοί ελάχιστα, πέρασαν ανεπιστρεπτί και όσο το δυνατόν γρηγορότερα προσαρμοστούν, τόσο το καλύτερο για όλους.

Όμως ρε Πάνο, μη σε ακούμε να λες ότι μας αναγκάζουμε να πουλήσουμε όσο-όσο διότι μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Για πες μας ρε λεβέντη μου, πότε στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε η επάρατος Δεξιά και το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ να πουλήσουν οτιδήποτε σε αποτιμήσεις πενταπλάσιες στη χρηματιστηριακή αγορά κι εσείς με τα συντρόφια σου δεν βρεθήκατε στα κάγκελα να βρίζετε και να απειλείτε καταλογίζοντας ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου;

Εσείς δεν είσαστε ρε Πάνο που ξεσηκωθήκατε φωνάζοντας για σκάνδαλο και ξεπούλημα (μεταξύ μας να μείνει… συμφωνούμε!) όταν ο Γιωργάκης, ο ΓΑΠ, πήγε να δώσει στον εμίρη του Κατάρ με 5 δισεκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό και τώρα κατέληξε αλλού με πάνω-κάτω 900 εκατομμύρια δεν αρθρώνετε λέξη; Εδώ διαφωνούμε.

Ασχέτως που αυτές οι μπουλντόζες στο Ελληνικό έχασαν τον δρόμο και δεν έφτασαν ποτέ από το φθινόπωρο που μας το διαφήμιζαν και κάτι κινέζικα δάνεια λέγεται ότι δεν «έκατσαν». Είναι δυνατόν με collateral τέτοιο ακίνητο, εκ των κορυφαίων στον κόσμο, να μην έχουν σηκωθεί 10-15 δισεκατομμύρια ευρώ να ξεκινάγαμε χθες;

Μόνο αν δεν το έχουμε εμείς το ακίνητο διότι μας θεωρούν απατεώνες για να το αξιοποιήσουμε, μπορεί να συνέβη αυτό. Διότι π.χ. θα μπορούσαν να μας καταλογίσουν ότι δε δουλεύουν οι επιχειρηματίες μας με ένα λογικό ποσοστό κέρδους, αλλά απατεωνίστικα, να φάνε μέχρι σκασμού οι ελάχιστοι, να ταΐσουν και το πολιτικό κηφηναριό. Έτσι; Πολιτικό χρήμα το λέμε αυτό; Ποιος; Πού; Στο Λουξεμβούργο; Α να χαθείτε συκοφάντες. Βαρεθήκαμε τους ψιθύρους, βγείτε και πείτε τα ανοιχτά, καταθέστε και στοιχεία. Κουτσομπόληδες.

Αυτούς που υποστηρίζουν ότι ΔΕΝ το έχουμε εμείς πλέον το ακίνητο γι’ αυτό δεν σταυρώνουμε δεκάρα σε δάνειο και ας λένε ότι θέλουν αυτοί εδώ μέσα, εμείς δεν τους ακούμε Πάνο. Αποκλείεται να το είχες μάθει και να μην ξεσηκωνόσουν. Τι σχέση έχουν αυτά με την ενέργεια; Ρωτάς; Έχουν. Την ίδια αρρωστημένη πολιτική, ή μάλλον πολιτικάντικη, λογική που αντί να ενταφιάσετε ως φορείς του νέου, την αναδείξατε σε νέα υψηλά.

Άρα, μην ξανακούσω να μιλάτε για διαπλεκόμενα συμφέροντα και για μερικές οικογένειες που ξεκοκαλίζουν την πίτα, έχοντας οδηγήσει τη χώρα στον Καιάδα. Πολύ τράβηξε το δούλεμα, δε νομίζεις; Ρε μήπως η μπίζνα του μέλλοντος στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές φυλακές; Σαν πολλοί μαζεύονται τελευταία και προφανώς δεν εννοούμε τον Σκουρλέτη.

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινό Μπαζάρ Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΧαλκηδόνιο Ωδείο: Εργαστήρι Φωνητικής Ερμηνείας με τη Νατάσσα Μποφίλιου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.