“Απενοχοποιώντας τους φασίστες…”

0

Το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, διατηρεί την τρίτη θέση σε εκλογικές επιδόσεις αλλά και δημοσκοπικές έρευνες. Τα ποσοστά της δεν μειώθηκαν σημαντικά ακόμα και όταν αποκαλύφθηκαν οι εγκληματικές πράξεις για τις οποίες κορυφαία στελέχη της κάθονται στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες.

Του Γιάννη Παντελάκη

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, δεν είναι κάποιοι παραπλανημένοι άνθρωποι που παρασύρθηκαν, έκαναν λάθος επιλογή από λάθος εντυπώσεις, δεν πρόκειται για ανθρώπους που δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν. Αν δεν γνώριζαν την πρώτη φορά, γνώριζαν τις επόμενες που επέλεγαν να ρίξουν στην κάλπη το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Οι ψηφοφόροι της είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι.

Υπάρχουν κάποιοι, που με τον δημόσιο λόγο ή πράξεις τους, κάνουν ο,τι μπορούν για να αυξήσουν τον αριθμό αυτών των ψηφοφόρων. Οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν καθόλου λίγοι. Το μόρφωμα αυτό το επέλεξαν τον περασμένο 379.581 άνθρωποι στέλνοντας στη Βουλή 18 εκπροσώπους του.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν, ένας υπουργός και τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα να εμφανισθούν από κοινού με Χρυσαυγίτες βουλευτές σε μια εκδήλωση στο Καστελόριζο. Κανένας δεν κατάλαβε το νόημα της εκδήλωσης που υποτίθεται αποτελούσε μήνυμα προς την Τουρκία. Εκείνο που καταλάβαμε όλοι ήταν πως οι βουλευτές ενός κόμματος που αυτοαποκαλείται αριστερό δεν βρήκε κανένα πρόβλημα σ αυτή την συνύπαρξη. Ούτε η ηγεσία της χώρας και του κόμματος δεν αποδοκίμασαν έστω και κομψά αυτή την συνύπαρξη.

Χθες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό, πρέπει να στηριχτεί από το πολιτικό σύστημα προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη. Οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου μοιάζουν (ήπια ερμηνεία) να κινούνται από μεγάλες δόσεις άγνοιας. Παρότι μοιάζει αδύνατο κάτι τέτοιο, ο καθηγητής και πρώην υπουργός ν αγνοεί τον χαρακτήρα της οργάνωσης. Αυτός ο χαρακτήρας, περιγράφεται με χαρακτηριστικό τρόπο σ’ ένα μικρό απόσπασμα των ανακριτριών που χειρίστηκαν την υπόθεση της-σύμφωνα με το κατηγορητήριο-εγκληματικής οργάνωσης.
“Ξεκίνησε ως κλειστή ομάδα επιμόρφωσης των εθνικοσοσιαλιστών. Κατόρθωσε όμως να μετεξελιχθεί σε πολιτικό σχηματισμό με ναζιστική ιδεολογική κατεύθυνση στα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ”, γράφουν οι δυο ανακρίτριες μετά από την έρευνα που έκαναν για την δράση της.

Από αυτή την οργάνωση, ο καθηγητής και πρώην υπουργός περιμένει ή φαντάζεται ότι μπορεί να κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό! Μια παραπλήσια αναφορά, είχε κάνει πριν τρία χρόνια ένας τηλεπαρουσιαστής που είχε προτείνει συνεργασία μιας σοβαρής Χρυσής Αυγής με την συντηρητική παράταξη. Η κριτική που δέχτηκε ήταν έντονη και σκληρή. Και δικαίως. Όμως εκείνος ήταν ένας παρουσιαστής και τίποτα περισσότερο. Ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν ως χθες υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο. Η βαρύτητα των όσων λέει, είναι πολλαπλάσια.

Στις δηλώσεις Παρασκευόπουλου και ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο που αφορά στον …εκδημοκρατισμό της Χ.Α., ανέβασε ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείωμα σε ανάρτησή της η καθηγήτρια Βασιλική Γεωργιάδου η οποία έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το αποκρουστικό αυτό φαινόμενο. Έγραψε επι λέξει: “Ο τύπος οργάνωσης, ιδεολογίας και πρακτικής που εκπροσωπεί η ΧΑ δεν εντάσσεται στο σύστημα, αλλά -μετέχοντας σε αυτό εργαλειακά και μόνο- επιδιώκει την αποσταθεροποίησή του, ακόμα και την πλήρη διάλυσή του”.

Για την ιστορία: ο πρόεδρος του Ράιχ von Hindenburg ήταν εκείνος που επείσθην και έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Χίτλερ τον Ιανουάριο του 1933. Η σκέψη πίσω από αυτήν την κίνηση ήταν ακριβώς για “να εντάξει τους Ναζί στο σύστημα. Η συνέχεια δεν επιτρέπει ανιστόρητες αφέλειες σε κανέναν μας”.

Αλλά η ευθύνη του συγκεκριμένου πρώην υπουργού αφορά και σ’ ένα άλλο θέμα. Η Χρυσή Αυγή, δικάζεται από τον Απρίλιο του 2015 και η δίκη προχωράει με ρυθμούς χελώνας, όπως έχει καταγγελθεί πολλές φορές. Ο κ.Παρασκευόπουλος ήταν υπουργός δικαιοσύνης όλο αυτόν τον καιρό των φοβερών καθυστερήσεων της δίκης και οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα ακόμα και ο καθ ομολογία δολοφόνος του Π.Φύσσα να έχει αποφυλακιστεί.

Ο υπουργός Βίτσας και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προχθές, ο κ. Παρασκευόπουλος χθες, με τις δηλώσεις και πράξεις τους, στέλνουν μηνύματα που βοηθάνε στην απενοχοποίηση της εγκληματικής οργάνωσης. Και η κυβέρνηση αφήνει τα γεγονότα αυτά να περνούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τα υιοθετεί;

Προηγούμενο άρθρο“Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας”
Επόμενο άρθρο“Ο Παρασκευόπουλος και το δράμα των trolls”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.