Νικητής ο αήττητος Ιωνικός στο τοπικό ντέρμπι με την ΦΕΑ!

0

ionikos-feaΣε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Ιωνικός το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας με αντίπαλο τη ΦΕΑ, που διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου στο κλειστό “Ζαχαρίας Αλεξάνδρου”.

Πιο συγκεκριμένα, οι «κυανόλευκοι» του Αλέξη Καρατζά επικράτησαν με σκορ 94-69 της συμπολίτισσας ομάδας και συνέχισαν το απόλυτο νικών (6/6) μετά και το πέρας της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ.

Από την άλλη πλευρά, η ΦΕΑ γνώρισε την τέταρτη ήττα της τη φετινή σεζόν και δεύτερη συνεχόμενη μετά από αυτή της περασμένης Δευτέρας στο Αιγάλεω και εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ο Δημήτρης Τσακίρης με 21 πόντους, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο προπονητής του Ιωνικού χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του κι εκείνοι τον αντάμειψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού σκόραραν όλοι! Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον νεαρό Ιάσωνα Στασινό, ο οποίος στα επτά λεπτά που αγωνίστηκε πέτυχε 13 πόντους με απόλυτη ευστοχία στις προσπάθειές του (3/3 τρίποντα, 2/2 δίποντα).

Για την ΦΕΑ πρώτοι σκόρερ με ισάριθμους πόντους (13) ήταν οι Τασιόπουλος, Κρητικός και Λοΐζος, ενώ ο Κυριάκος Κοσμίδης στο τέλος κι ενώ όλα είχαν κριθεί έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μέχρι τώρα είχαν συμμετάσχει ελάχιστα, ή σχεδόν καθόλου στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια. Ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα έκανε και ο νεαρός με τους εφήβους Γιώργος Αναούνης, ο οποίος υπό την παρουσία των γονιών του στο γήπεδο, μπορεί να μην σκόραρε, ωστόσο δεν δίστασε να επιχειρήσει δύο φορές για σουτ τριών πόντων.

Με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των αντιπάλων τους οι παίκτες του Ιωνικού ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 9-2 με λέι απ του Αφαλίδη. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 14-6, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 20-9 με λέι απ του Μπάτσου ύστερα από άστοχο τρίποντο του Τσακίρη και επιθετικό ριμπάουντ του σκόρερ.

Παρά τα κερδισμένα φάουλ που είχε στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΦΕΑ δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο Ιωνικός μαζεύοντας 12 συνολικά επιθετικά ριμπάουντ αύξανε την διαφορά. Έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν 28-14 με καλάθι του Τσακίρη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το σκορ μετατράπηκε σε 31-17 με τρίποντο του Υφαντή. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 42-26 με τρίποντο του Φανούρη Τασιόπουλου 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Δυνατό κι από τις δύο ομάδες ήταν το τρίτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι με τρίποντα των Κρητικού, Τασιόπουλου και καλάθι και φάουλ του τελευταίου μείωσαν 50-35, αλλά μέχρι εκεί. Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και με τρίποντο του Αρτουσένκο 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έκαναν το 64-38, για να λήξει το δεκάλεπτο 64-43.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι προπονητές των δύο ομάδων έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες τους προσφέροντας πλούσιο θέαμα εκατέρωθεν στους οπαδούς που βρέθηκαν στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας. Το τελικό 94-69 ήταν το ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών των παικτών του Αλέξη Καρατζά.

Διαιτητές: Παυλόπουλος, Τσαχάκης, Τούσης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:  20-9, 42-26 (ημίχρονο), 64-43, 94-69.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Καρατζάς, Μπρούσαλης): Τρικαλιώτης 6, Τσακίρης 21, Στασινός 13 (3), Λιανδράκης 5 (1), Αφαλίδης 6, Αρτουσένκο 10 (1), Υφαντής 6 (1), Γιαννουλάκος 3, Ζήρος 11 (1), Μπάτσος 4, Μαρούλης 2, Πολυχρονόπουλος 7.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Κοσμίδης, Τσούφης): Σπανός 3 (1), Καραθανασόπουλος 7 (1), Αναούνης, Σπηλιόπουλος 6 (1), Τσίτος, Τασιόπουλος 13 (3), Κρητικός 13 (1), Μπασέας 6, Λοΐζος 13, Δαρμογιάννης, Ανδρουλάκης 8, Καρβέλης.

Τσακίρης: Δεν σημαίνει τίποτα το 6/6

Χαμηλούς τόνους παρά τη νίκη στο γειτονικό ντέρμπι και το απόλυτο των νικών κρατάνε στον Ιωνικό. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Δημήτρης Τσακίρης και στο παρελθόν παίκτης της ΦΕΑ τόνισε: «Το έξι στα έξι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα».

Όσο για τα συναισθήματα κόντρα στην παλιά του ομάδα; «Η ΦΕΑ είναι η πρώτη μου ομάδα και είναι πάντα στην καρδιά μου. Ωστόσο, τώρα ανήκω στον Ιωνικό και αγωνίζομαι για αυτόν».

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ “Ζαχαρίας Αλεξάνδρου” μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο πρώην αρχηγός της ΦΕΑ, ο Κώστας Ρομωσιός, ο πρώτος σκόρερ της την περυσινή περίοδο και νυν παίκτης του Διαγόρας Δρυοπιδέων, ο Γιώργος Διαμαντόπουλος και ο Έλληνας πολιτικός Δημήτρης Ρέππας.

Προηγούμενο άρθροΤα “πήρε” ο Πούτιν με τις αισθησιακές φωτογραφίες της συζύγου του Υπουργού Άμυνας (pics)
Επόμενο άρθροΟι «ράγες του σατανά» της Ημαθίας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.