Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 - 9:12 πμ

Οδηγός επιβίωσης… από την επίσκεψη Ομπάμα!

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος συνεργάτης

obambaΌσοι θυμούνται την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα πριν από 17 χρόνια ακόμα κλαίνε για την ταλαιπωρία που πέρασαν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους ή στα μέσα μεταφοράς.

Όπως και να έχει το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο για δυο 24ωρα σε συγκεκριμένα σημεία. Αυτό που έχει γίνει γνωστό και θα εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση είναι ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα απαγορευθούν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο. Δεν φαίνεται να επηρεάζονται η απογευματινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ομόνοια και η συγκέντρωση από συλλογικότητες στο Πολυτεχνείο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται και σε… (σχεδόν) όλη την Αττική απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες. Ιδού λοιπόν η απόφαση του Αττικάρχη για το που απαγορεύεται “κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία” και ποιες ώρες…Τα όσα αναφέρονται παρακάτω αφορούν μόνο στο που απαγορεύονται διαδηλώσεις και πορείες. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι… άλλο “ανέκδοτο” και θα υπάρξει άλλη ανακοίνωση.

Έχουμε και λέμε σύμφωνα με την απόφαση της ΓΑΔΑ συγκεντρώσεις και πορείες απαγορεύονται:

α. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016, στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς: Καβουρίου – δεξιά Αθηνάς – συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

β. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

γ. Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

δ. Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Και στάσεις εργασίας

Εκτός όμως από την επίσκεψη Ομπάμα θα υπάρχουν στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς.

– Τρίτη 15 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 πμ

– Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16:00

– Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 πμ

– Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16:00

– Παρασκευή 25 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 πμ

Κάνοντας λοιπόν μια νοητή διαδρομή χωρίς να ξέρουμε ακόμα την ώρα άφιξης, είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από την άφιξη του αμερικανού Προέδρου θα κλείσει η Αττική Οδός και όλη η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι απαγορευτική μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ευτυχώς, η απόσταση από το Προεδρικό στο Μαξίμου δεν είναι ούτε μισό τσιγάρο δρόμος.

Σημαντικό είναι επίσης το που θα καταλύσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν τελικά μείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όσους μένουν στα νότια Προάστια. Οι δρόμοι θα ανοιγοκλείνουν για πλάκα και τα νεύρα οδηγών και μη θα γίνονται “κρόσια”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το υπουργείο Ναυτιλίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία και η αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Σύμφωνα με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα :
(Α) φ=37ο48,498΄ λ=023ο45,171΄Α΄ (Άκρα Καβούρι)
(Β) φ=37ο48,742΄ Β, λ=023ο44,944΄ Α
(Γ) φ=37ο47,365΄ Β, λ=023ο45,891΄ Α
(Δ) φ=37ο47,830΄ Β, λ=023ο46,240΄ Α

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!

ΠΗΓΗ:onalert.gr/