“Όχι σχολείο και δουλειά πριν από τις 10 το πρωί!”

1

10-TIMEΔεν το λέμε εμείς, αλλά κορυφαίοι ερευνητές του κόσμου. Το αιώνιο, παιδικό μαρτύριο, που συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή είναι λάθος. Το άγριο πρωινό ξύπνημα για εργασία και εκπαίδευση πριν τις 10 το πρωί αντιτίθεται στους νόμους του οργανισμού μας. Όπως επισημαίνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης η εργασία και η εκπαίδευση πριν από τις 10 το πρωί είναι εντελώς ασύμβατες με το βιολογικό ρολόι του ανθρώπου. Ειδικότερα, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως όσο η εργασία και το σχολείο ξεκινάει πολύ νωρίς το πρωί, τόσο πιο πολύ εξαντλούν τον οργανισμό μας κάνοντας με πιο αγχώδεις με συνέπειες στην ψυχολογική και σωματική μας υγεία.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η αντίδραση στον οργανισμό γίνεται, γιατί ο καρδιακός ρυθμός των παραγωγικών ηλικιών είναι ασύμβατος με αυτά τα ωράρια. Σύμφωνα με τον Dr Kelley, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, μια μετατόπιση των ωραρίων προς το αργότερο, θα έκανε ιδιαίτερα καλό στην απόδοση των εργαζομένων, των μαθητών και της υγείας τους.

ΠΗΓΗklik.gr
Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση ΠΑ.ΜΑΚ: «Μπροστά» 10% η Ν.Δ.
Επόμενο άρθρο31 Ελληνίδες της …διπλανής πόρτας, που εξαφανίστηκαν ξαφνικά!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.