“Ο Νονός της Νέας Φιλαδέλφειας”!

0

nea-filadelfeia-prosfygikos-Η περιοχή που βρίσκεται σήμερα η Νέα Φιλαδέλφεια πριν το1924 ονομαζόταν Ποδονίφτης. Στον “Ποδονίφτη” πριν την έλευση των προσφύγων (μετά το 1927) στην περιοχή, ζούσαν περίπου 19 κάτοικοι το 1897 (αγροτικές οικογένειες) και 110 το 1920. Ολόκληρη η περιοχή ήταν ένας αγρότοπος, μια ήσυχη καταπράσινη περιοχή με πολλά δέντρα και ρέματα.

Για την ονομασία της Νέας Φιλαδέλφειας και τον χρόνο που αυτή δόθηκε στον nonos-filadelfeias“Ποδονίφτη” δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία. Εικάζεται ότι ήταν το 1924. Το μόνο βέβαιο είναι ότι νονός της ήταν ο Πάνος Γ. Διαμαντόπουλος, διακεκριμένος νομικός και βουλευτής. Εξελέγη για πρώτη φορά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1924 και κατάφερε να επιβάλλει το “Νέα Φιλαδέλφεια” και αργότερα να γίνει και η επίσημη ονομασία της πόλης μας.

ΠΗΓΗΠληροφορίες από το Βιβλίο "Πορεία Μέσα στο χρόνο" του Γιώργου Κακάτσου
Προηγούμενο άρθροΞεκινά η Super League – Πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΑνακοινώσεις του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.