Ανακοινώσεις του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας

0

dimos-anakoinosseisΑπό τον Δ.Φ.Χ. λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πλημμύρες της 22ης και 23ης Οκτωβρίου του 2015 δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αττικής, ανάμεσα τους και στο δικό μας Δήμο.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας κατέγραψε από την πρώτη στιγμή όλα τα σημεία, στα οποία προκλήθηκαν ζημιές, στις οποίες σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρασίνου προχώρησε σε επιδιορθώσεις όσο ήταν δυνατό, και έκτοτε βρισκόμαστε σε σταθερή επικοινωνία με την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου οι απαραίτητες αντιπλημμυρικές εργασίες στην οδό Σκρά, καθώς και τα έργα αποκατάστασης των πρανών του Κηφισού, να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Η Περιφέρεια Αττικής εκπόνησε μελέτη και δημοπράτησε κρίσιμο έργο που αφορά στο οδικό δίκτυο, αρμοδιότητάς της, επί της Λεωφόρου Κηφισού, με στόχο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. Επίσης, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον Κηφισό από τις καταστροφές που δημιούργησαν οι πλημμύρες της 22ης και 23ης Οκτωβρίου του 2015 η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στις παρακάτω δημοπρατήσεις :

  • Στις 29-3-2016 το έργο «Αποκατάσταση Δυτικού πρανούς Λεωφόρου Κηφισού» το οποίο περιλαμβάνει : αποκατάσταση των πρανών της Λεωφόρου Κηφισού και της ανατολικής όχθης του Ποταμού Κηφισού κατά τμήματα. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στη λωρίδα επιβράδυνσης / έξοδος Λεωφόρου Κηφισού προς κόμβο / γέφυρα της οδού Τσούντα, η οποία σήμερα έχει αποκλεισθεί της κυκλοφορίας για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και στην πεζογέφυρα της Λεωφόρου Κηφισού (στο ύψος της οδού Φλαβιανών) στο ρεύμα προς Πειραιά.
  • Στις 5-7-2016 το έργο «Εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών ρεμάτων Περιφέρειας Αττικής»  . Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα στα πρανή των ρεμάτων με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της διάβρωσης και των καταπτώσεων κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων . Οι επεμβάσεις που αφορούν τον δήμο μας βρίσκονται στο ύψος της συμβολής των οδών Κίρκης και Καυτατζόγλου (αμαξοστάσιο ΗΛΠΑΠ), στην οδό Ζαΐμη, και στον Ποδονίφτη στο ύψος της οδού Πανόρμου.

Επίσης, στις 29 Σεπτεμβρίου το ΥΠΟΜΕΔΙ πρόκειται να δημοπρατήσει το έργο “Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης πρανών στο Κηφισό ποταμό” (παρά την οδό Λ. Κατσώνη), ενώ παράλληλα μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη ολοκληρώνονται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου δύο συμπληρωματικές μελέτες, για το έργο, ύψους 2.300.000 ευρώ, το οποίο δημοπρατείται από την Περιφέρεια Αττικής.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική αρχή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ύστερα από επίμονες προσπάθειες το νέο σύγχρονο κτήριο βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Οδυσσέως 2 είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα πρώτα παιδιά.

Στο νέο ασφαλές και λειτουργικό κτήριο θα μεταφερθεί προσωρινά ο 2ος Παιδικός Σταθμός της Νέας Χαλκηδόνας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες εργασίες στο κτήριο και τον αύλειο χώρο της οδού Κάλβου, προκειμένου να λειτουργήσει αναβαθμισμένος ξανά από τον Σεπτέμβρη του 2017 ο παιδικός σταθμό στο Κάτω Κουκλάκι.


8616ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία χθες στο ΠΠΙΕΔ η έκθεση «Με τα απολύτως απαραίτητα», μια απεικόνιση των ταξιδιών των προσφύγων, των βασάνων και των ελπίδων τους. Τα εγκαίνια της έκθεσης συνοδεύτηκαν απο τις μαγικές μουσικές της δικής μας πατρίδας από το σχήμα «Έμποροι των εθνών».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου Θεανώ, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ελένη Πορτάλιου η οποία και συμμετέχει στην ομάδα διοργάνωσης της έκθεσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23/9 /16  και θα ολοκληρωθεί  με συναυλία στο αίθριο θεατράκι του Π.Π.Ι.Ε.Δ., με τους  Νότη Μαυρουδή,  Νένα Bενετσάνου και Τσικισιάν, με μουσικές και τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν.

Προηγούμενο άρθρο“Ο Νονός της Νέας Φιλαδέλφειας”!
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του συλλόγου ΑμΕΑ Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.