Προς έλεγχο η φωτιά στην Λίμνη ευβοίας…

0

651654165Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια, στην περιοχή της Λίμνης.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στη βόρεια Εύβοια, που κατακαίει δασική έκταση από το μεσημέρι του Σαββάτου, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

«Θέλω να πιστεύω ότι, εάν τα πράγματα δεν έχουν κάποια δραματική αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, το απόγευμα θα είμαστε σε πολύ πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι αυτή τη στιγμή» είπε στην εκπομπή «Απέριττα», γνωστοποιώντας ότι μετά και την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον δήμαρχο Λίμνης, Χρήστο Καλυβιώτη, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία, για να κηρυχθεί ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη.

«Είναι παρήγορο ότι είμαστε καλύτερα από χθες, όχι ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος, αλλά έχει περιοριστεί αρκετά. Όλες οι δυνάμεις είναι εδώ, από την πρώτη ημέρα της φωτιάς βρίσκονται εδώ, στη Λίμνη, στα δύο μέτωπα, οι δύο υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι συντονίζουν, καθοδηγούν τις εναέριες, αλλά και τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής» πρόσθεσε ο γγ.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της πυρκαγιάς εκτίμησε ότι κάηκαν περίπου 30.000 στρέμματα δάσους και διευκρίνισε: «Είναι μεγάλη η καταστροφή σε δασικό και ζωικό πλούτο, ευτυχώς όμως δεν υπάρχει απώλεια σε ανθρώπινη ζωή, που είναι το κυριότερο και το κρισιμότερο. Επίσης, δεν έχουμε καταστροφές σε οικοδομές, παρά μόνο μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη ξυλείας, η οποία καταστράφηκε και κάποιες μικρές ζημιές σε μία ξενοδοχειακή μονάδα, μικρής όμως χωρητικότητας».

«Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν όλα εκείνα τα μέτρα τα αναγκαία για να προστατεύσουμε την περιουσία των κατοίκων και τη Μονή Γαλατάκη, η οποία κινδύνευσε για κάποιο διάστημα χθες, σήμερα όμως η φωτιά εκεί είναι αρκετά ελεγχόμενη» σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης, εκφράζοντας ευχαριστίες στους εθελοντές και κατοίκους της περιοχής, για τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, συμβολή τους, στο έργο της κατάσβεσης.

Αισιοδοξία περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη

Την αισιοδοξία του ότι εντός της ημέρας θα τερματιστεί ο πύρινος εφιάλτης που έχει κυκλώσει το τελευταίο τριήμερο τη βόρεια Εύβοια, κατέθεσε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στα Άγραφα Ευρυτανίας.

«Η δική μας δουλειά ξεκινά μετά την κατάσβεση τη φωτιάς,να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε, το δάσος να ξαναγίνει δάσος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης κάνοντας ειδική αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ήδη στην περιοχή, όπως ανακοινώθηκε, επιχειρούν 10 χωματουργικά μηχανήματα διαμορφώνοντας ζώνες προστασίας, από τα οποία 7 είναι της περιφέρειας Στερεάς και 3 του στρατού. Ακόμη, επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, όπως επίσης 50 πυροσβεστικά και 180 πυροσβέστες με επικεφαλής τους 2 υπαρχηγούς, ενώ έχουν μεταφερθεί δεκάδες υδροφόρες από τους δήμους και πυροσβεστικά της πολιτικής προστασίας από τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα.

Στη Λίμνη ο Νίκος Τόσκας

Στη Λίμνη Ευβοίας βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια, θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Τόσκας μίλησε με τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή και τους ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού, για την προσπάθειά τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε η πυρκαγιά, από το πρώτο λεπτό, χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στην Τανάγρα και στη συνέχεια στην Ελευσίνα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών σε αυτόν τον τόπο και όλοι οι τοπικοί φορείς μάς ευχαρίστησαν, όχι μόνο για τη διάθεση των μέσων αλλά και για την καλή οργάνωση και τον συντονισμό όλων των κρατικών φορέων και με τη σύζευξη και με τους άλλους τοπικούς φορείς περιφερειακούς και εθελοντές» τόνισε ο κ. Τόσκας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη Λίμνη Ευβοίας.

«Το αποτέλεσμα ήδη άρχισε να φαίνεται. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος για την καλή απόδοση του κρατικού μηχανισμού και βέβαια είναι μια δύσκολη πυρκαγιά, η οποία θέλει τον χρόνο της και απλά κοιτάζουμε να βελτιώσουμε τους συντονισμούς και τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς» ανέφερε.

Τόνισε ότι ήδη πάρθηκε απόφαση, σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο, να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να διευκολυνθούν σε κάποιους τομείς και οι τοπικοί φορείς, ώστε να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Είναι μια μεγάλη πυρκαγιά. Θέλει τον καλύτερο συντονισμό γιατί τα κλιματολογικά φαινόμενα αλλάζουν, μάλλον προς το καλύτερο αυτές τις μέρες, και πιστεύουμε να ελέγξουμε σύντομα την πυρκαγιά» σημείωσε.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΤι αλλάζει από Σεπτέμβρη σε Δημοτικά και Γυμνάσια
Επόμενο άρθροΠροκηρύξεις Μίσθωσης Κυλικείων 1ης σχολικής επιτροπής Δ.Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.