“Ω Νέα Φιλαδέλφεια!”: Βίντεο Ντοκουμέντο για να θυμούνται οι παλιοί & να μαθαίνουν οι νέοι!

0

Νέα Φιλαδέλφεια 1985. Δήμαρχος ο αείμνηστος Σάββας Σταματιάδης (1914 – 1999). Μιλά στην κάμερα της εκπομπής “Παλιά Γειτονιά” της ΕΡΤ. Οι μεγάλοι Φιλαδελφειώτες ηθοποιοί, ο  Σταύρος Ξενίδης (1923 – 2008) και η  Καίτη Παπανίκα, μας ξεναγούν στην ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας στο τηλεοπτικό αφιέρωμα – ντοκουμέντο.

Προσφυγικός οικισμός, άλσος, ΑΕΚ  κ.ά. μέσα από τις καταπληκτικές εικόνες της εποχής, ξυπνούν αναμνήσεις στους παλιούς και δίνουν εικόνα και μαθήματα ιστορίας στους νεότερους. 

Να σημειώσουμε ότι για τα γυρίσματα της εκπομπής χρησιμοποιήθηκε αρχείο της εφημερίδας “ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΣ” του Γιώργου Κακάτσου.

Το βίντεο παραχώρησε στην Fx-news από το προσωπικό του αρχείο, ο συμπολίτης μας κ. Σπύρος Γραμμένος.

Δείτε φωτογραφίες (καρέ) από το αφιέρωμα:

 

Προηγούμενο άρθροΑΟΝΦ Ατταλος: Η σύνθεση του νέου Δ.Σ.
Επόμενο άρθροΜεγάλες αλλαγές στους Δήμους! (Εγγραφο-Προσχέδιο Ν/Σ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.