Υπ. Παιδείας: Κώδικας τιμής από τους μαθητές και “Τέλος το πριγκίπισσα και βασιλόπουλο” από γονείς!

0

Filis-Tsipras-

«Συμβόλαιο Τιμής» που θα υπογράφεται από… παιδιά και κώδικα ορθής συμπεριφοράς για το σχολείο, φαίνεται να εξετάζει το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, σε αυτό αναφέρεται πως οι γονείς πρέπει να πάψουν να προσφωνούν τα παιδιά τους «πριγκίπισσες» ή «βασιλόπουλα».

Συγκεκριμένα, οι γονείς των μαθητών μέχρι Γ’Δημοτικού και αργότερα οι ίδιοι οι μαθητές θα υπογράφουν ένα είδος όρκου, στο οποίο θα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, και δεν θα επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο, αλλά θα τον υπερασπίσω από επιθέσεις. Θα θεωρώ σωστή μόνο την άμιλλα για τη διάκριση στη μάθηση, στον αθλητισμό, την καλή συμπεριφορά και τα καλά έργα. Δεν θα κάνω ποτέ στον άλλον ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα. Και θα θεωρώ ντροπή κάθε παράβαση αυτής της υπόσχεσης που ελεύθερα δίνω σήμερα».

Στον εν λόγω «Κώδικα» απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε εθνικά και θρησκευτικά θέματα, γεγονός που συνάδει με τη σκέψη του υπουργείου να καταργήσει προσευχές και παρελάσεις.

Ωστόσο, σε κάποιο απόσπασμα του Κώδικα, ο συντάκτης θέλοντας να σημειώσει πως όλα τα παιδιά είναι ίσα, σημειώνει πως οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να τα θεωρούν και να τα προσφωνούν “πριγκίπισσες” ή “βασιλόπουλα”…

 



Πηγή φωτό: Πρώτο Θέμα

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΑνακοινώσεις του Δ.Φ.Χ.
Επόμενο άρθροΦΟΡΟ-ΣΟΚ από Τετάρτη, εκτός από καλό καλοκαίρι και καλό μήνα! (Στοιχεία)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.