Απότομους ελιγμούς έκανε το αεροσκάφος πριν συντριβεί στη θάλασσα σε βάθος 3km!

0

wp-1463637258468.jpgΤο πλήρωμα του αεροσκάφους της EgyptAir που χάθηκε λίγα δευτερόλεπτα αφού έφυγε από το FIR Αθηνών περνώντας στο FIR Καϊρου, δεν είχε αναφέρει κάποιο πρόβλημα. Ή τουλάχιστον, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει καταγραφεί κάποιο μήνυμα το οποίο να εξεπέμφθη από τους χειριστές του Aibus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών προτού χαθεί από τα ραντάρ και εξαφανιστεί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Ενώ πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών, σε απόσταση περίπου 5 με 10 ναυτικά μίλια από το σημείο αναφοράς «CUNBI», τα ραντάρ κατέγραψαν τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα των 66 επιβαινόντων στο τζετ της EgyptAir.

Το αεροσκάφος έκανε αλλαγή πορείας αριστερά 90 μοίρες κατερχόμενο και στη συνέχεια έκανε αμέσως δεξιά αλλαγή πορείας 360 μοίρες με πολύ μεγάλη βύθιση.

Επί της ουσίας το αεροσκάφος της EgyptAir έπεφτε ανεξέλεγκτα, σχεδόν κατακόρυφα. Οι δύο βίαιες αλλαγές πορείας αρχικώς προς τα αριστερά και στη συνέχεια προς τα δεξιά δείχνουν σαν το τζετ να βρισκόταν σε περιδίνηση ενώ βυθιζόταν προς τη θάλασσα.

Επισήμως, το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών θεωρείται εξαφανισμένο. Για το λόγο αυτό συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, search and Rescue όπως αποκαλείται, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα επίσημα εγχειρίδια. Στην προσπάθεια εντοπισμού του Airbus και ανεύρεσης των 66 επιβαινόντων συμμετέχουν ελληνικά αεροσκάφη, πρόκειται για δύο C-130 που εναλλάσσονται, ένα ιπτάμενο ραντάρ Embraer και ελικόπτερα. Από ελληνικής πλευράς στην περιοχή βρίσκεται η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Λόγω του μεγάλου βάθους -περίπου 3 χιλιόμετρα στην περιοχή- απαιτείται η συνδρομή υποβρυχίου και για το λόγο αυτό στην περιοχή των ερευνών κατευθύνεται το υποβρύχιο «Ματρώζος». Στην επιχείρηση θα λάβει μέρος μια αιγυπτιακή φρεγάτα η οποία κατευθύνεται προς την περιοχή και γαλλικά αεροσκάφη τα οποία αναμένονται. Οι Γάλλοι έχουν προσφερθεί να διαθέσουν ένα αεροσκάφος Falcon και οι Αμερικανοί ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΤι συμβαίνει με τα “Προνοιακά επιδόματα” που είναι να καταβάλει ο Δήμος Φ.Χ.;;;
Επόμενο άρθρο19 Μαίου: Η Γενοκτονία των Ποντίων! (Βίντεο-Ντοκιμαντέρ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.