Κυριακή στη Στρούγκα

0

stroygaΧορευτικό εργαστήρι, για παιδιά, εφήβους και μεγάλους!
Την Κυριακή 3/4, στις 12.00,
σας περιμένουμε στη Στρούγκα, για να παρασυρθούμε από τη μουσική, να αφήσουμε το σώμα μας να εκφραστεί και να δημιουργήσει μέσα από την κίνηση! Γιατί ο χορός… είναι ζωή!

Προβολή της ταινίας: “Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”,
Την Κυριακή 3/4, στις 20.00, με αφορμή τα 64 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του (30 Μάρτη 1952), θα προβληθεί η ταινία “Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”.
Ο Νίκος Τζίμας εξιστορεί όσα συνέβησαν από τον ερχομό του Νίκου Μπελογιάννη στην Αθήνα, προκειμένου να αναλάβει την καθοδήγηση του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, εστιάζοντας κυρίως στη δίκη και την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, που έγιναν πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο.
Καμιά ταινία βέβαια δεν μπορεί να αποδώσει, με στοιχειώδη έστω πληρότητα, γεγονότα και προσωπικότητες σαν αυτή του κομμουνιστή Μπελογιάννη, ο οποίος, στα 37 χρόνια της ζωής του, είχε προλάβει να διανύσει μια διαδρομή γεμάτη αγώνες, εξορία, φυλακή, αντάρτικη πάλη. Μια διαδρομή που σφραγίστηκε από την αγέρωχη στάση του μπροστά στα δικαστήρια και το εκτελεστικό απόσπασμα του μοναρχοφασισμού.
παραγωγή 1980, διάρκεια 111′

Είσοδος φυσικά ελεύθερη!
Σας περιμένουμε!

Κατάληψη Στρούγκα
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Δεκελείας 116, Νέα Φιλαδέλφεια

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: 4o Κριτέριουμ Ποδηλασίας την Κυριακή – Πληροφορίες – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Επόμενο άρθροΑΟΝΦ Άτταλος: Πρόγραμμα αγώνων Σαββατοκύριακου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.