Ανοιχτή επιστολή για τον “Φιλοζωικό Νέας Φιλαδέλφειας”

0

sxolio-arthro-dhmoth-neas-filadelfeias-neas-xalkidonas-fx-news.grΑπό την κυρία Φατούρου Χαρά λάβαμε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:

ΘΕΜΑ:  Η καταγγελία που έγινε εναντίον του Φιλοζωϊκού Σωματείου Ν. Φιλαδέλφειας για τον χώρο εντός του Άλσους μας που φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα

1ον  Ο χώρος παραχωρήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η άποψή μου είναι ότι σωστά παραχωρήθηκε.

2ον  Ο Σύλλογος επιτελεί έργο με τη βοήθεια εθελοντών συνδημοτών μας και αφορά την περίθαλψη εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων ζώων, καθώς και υιοθεσίες και αυτά συνεπάγεται αγάπη και σκληρή δουλειά.

Και εφόσον ο χώρος παραχωρήθηκε, κανείς δεν μπορεί να κατηγορεί τον Σύλλογο για καταπάτηση.

Αν κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη, θα μπορούσαν να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Ο χώρος που φιλοξενούνταν τα ζώα είναι αυτός που παλιότερα ήταν ο ζωολογικός κήπος! Της πόλης μας και δεν έχω ξεχάσει ποτέ τις αρκούδες και τα λιοντάρια με τα πληγωμένα νύχια στα κλουβιά και τις μαϊμουδίτσες και όλα τα άλλα ζώα.

Αν αυτοί που καταγγέλλουν τον Σύλλογο σήμερα, θυμούνται αυτή τη βαρβαρότητα και συγκρίνουν την σημερινή κατάσταση με τους τετράποδους φίλους μου, που χρειάζονται βοήθεια, η λύση είναι να βοηθηθεί ο Σύλλογος, ώστε να προσφέρει καλύτερες συνθήκες από την τοπική κοινωνία και τη Δημοτική Αρχή, όπως ταιριάζει σε πολιτισμένο κόσμο και είναι βάρβαρη η έξωση των ζώων από το Άλσος.

Όπως επίσης, βάρβαρο είναι και αυτό που γίνεται πολύ συχνά στην πόλη μας: η μέθοδος της φόλας.  Αυτοί που το κάνουν, πρέπει να επικηρυχθούν.  Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να βρεθεί μια λύση, θαρραλέα και χωρίς τα κατάλοιπα και τις μεθόδους άλλων εποχών, που ήθελαν τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα και τα συνδράμουν, να είναι γραφικοί ή οτιδήποτε άλλο, παρά φυσιολογικοί και εύκολος στόχος για αυτούς που δεν ανέχονταν οτιδήποτε άλλο διαφορετικό.

Πιστεύω πως η σημερινή Δημοτική Αρχή μπορεί και ελπίζω να το πράξει.

Προηγούμενο άρθροΝ.Φ.: Σχόλιο Δημότη για τον “Ποδηλατικό αγώνα”
Επόμενο άρθροPanama Papers: Οι offshore του Μέσι, του Τσάκι Τσαν και του Πούτιν.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.