Τα Νέα της ΦΕΑ

0

Με το δεξί ξεκίνησε η ΦΕΑ

ΝΙΚΗΣΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ 78-61 ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2016 για τη ΦΕΑ. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας επικράτησε εντός έδρας του Ίκαρου Καλλιθέας με σκορ 78-61 για την 12η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Νότου του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής μπάσκετ ανδρών, στην μάχη που δίνει να βρεθεί μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Αυτή είναι η τέταρτη νίκη της ΦΕΑ στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 16 πόντους ισόβαθμη με τον Ίκαρο, αλλά υπερέχει στην βαθμολογία εξαιτίας της νίκης της στο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι παίκτες του Κυριάκου Κοσμίδη είχαν να πάρουν στα χέρια τους ροζ φύλλο αγώνα από τις 6 Δεκεμβρίου όπου είχαν κερδίσει στο Ναύπλιο τον τοπικό Οίακα με σκορ 88-79, ενώ στην έδρα τους από τις 25 Οκτωβρίου απέναντι στον Σπαρτιατικό με σκορ 87-57.

Η εξαιρετική εμφάνιση των Στεφανή, Γόντικα με τον δεύτερο να αγωνίζεται με διάστρεμμα και παρά την προτροπή του γιατρού να μην συμμετάσχει εκείνος έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε, η θετική παρουσία μετά από πολύμηνη απουσία του Σταμάτη και το πείσμα για τη νίκη των υπόλοιπων αθλητών του Κοσμίδη ήταν τα κλειδιά της νίκης της ΦΕΑ. Να σημειωθεί πως ο νεαρός τεχνικός στερήθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι των υπηρεσιών του Κρητικού και Μπασέα.

Από την άλλη πλευρά, η νεανική ομάδα του Ίκαρου μπορεί να πάλεψε να πάρει το διπλό, ωστόσο η μεγάλη αστοχία από την γραμμή των ελευθέρων βολών, τα πολλά λάθη βασικών παικτών του δεν του επέτρεψαν να πάρει το πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα. Η ομάδα της Καλλιθέας παρατάχθηκε στο κλειστό της Φιλαδέλφειας πλήρης, αφού ο Φωτίου ξεπέρασε τις στομαχικές διαταραχές που τον ταλαιπωρούσαν τις τελευταίες ημέρες.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι συμβαδίζοντας στο σκορ μέχρι το 6-6. Ένα τρίποντο του Στεφανή, ένα σουτ του Διαμαντόπουλου, δύο εύστοχες ελεύθερες βολές του Βλασσόπουλου έφεραν τη διαφορά στο +7 (13-6) για να την ανεβάσει για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό με τρίποντο (!) από την κορυφή ο Μυστιλόγλου (16-6) δύο λεπτά και είκοσι δεύτερα πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Οικονόμου από πλευράς Ίκαρου πάλευε μόνος του και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο φινάλε (18-10).

Με την επανέναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Δημήτρης Μισιακός πέρασε στο παιχνίδι τον Κουρέπη. Ο νεαρός αθλητής των φιλοξενούμενων με προσωπικές του ενέργειες μείωσε τη διαφορά στους πέντε (20-15). Η ΦΕΑ εκμεταλλευόμενη τις τρεις συνεχόμενες παραβάσεις των αντιπάλων της με βήματα και με τον Μπούσι να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα  έφερε την διαφορά στους +12 (31-19). Δύο εύστοχες βολές του Σταμάτη κι ένα δίποντο του Μυστιλόγλου ανέβασε κι άλλο την διαφορά (35-19). Δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως ο Μυστιλόγλου χρεώθηκε τέταρτο φάουλ και ο Κοσμίδης τον απέσυρε στον πάγκο. Τελικό σκορ ημιχρόνου 37-23.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο προπονητής του Ίκαρου βλέποντας την διαφορά να παίρνει τα πάνω της έδωσε εντολή στους παίκτες του να πιέσουν. Εκείνοι τον υπάκουσαν, ροκάνισαν τη διαφορά και την έφεραν στην μικρότερη τιμή της στους -6 (45-39) με τρίποντο του Φωτίου. Οι Διαμαντόπουλος και Νιφόρας της ΦΕΑ, όμως, με προσωπικές τους ενέργειες αύξησαν και πάλι τη διαφορά για να λήξει το δεκάλεπτο με σκορ 53-46.

Όλα τα λεφτά του αγώνα ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Μυστιλόγλου από πλευράς ΦΕΑ επέστρεψε στο παρκέ, ωστόσο ένα τρίποντο του Παπαπέτρου κι ένα δίποντο του Χαϊκάλη έφεραν τον Ίκαρο σε απόσταση καλαθιού (55-53). Το κόψιμο του Φωτίου σε προσπάθεια λέι άπ του Μπούσι θα νόμιζε κανείς πως ήταν η απαρχή για την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Κι όμως όχι. Οι γηπεδούχοι πείσμωσαν. Το 55-53 έγινε 66-53 χάρη σε δύο εύστοχα τρίποντα του Στεφανή, προσωπικές προσπάθειες του Γόντικα και η σεμνή τελετή έδειχνε να είχε πάρει τέλος.

Το ροζ φύλλο αγώνα είχε γίνει «κυανόλευκο» και το μόνο που απόμενε να μάθει ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν το τελικό σκορ. Το 78-61 που γράφτηκε από τον Μυστιλόγλου ίσως να σημαίνει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού η διαφορά των 16 πόντων θεωρείται παρακαταθήκη για τη ΦΕΑ στην προσπάθεια και των δύο ομάδων για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Δεν απέφυγε τα λάθη η διαιτησία των Χρηστίδη, Καλογερόπουλου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-10, 37-23 (ΗΜ.), 53-46, 78-61.

ΦΕΑ (Κοσμίδης): Τσίτος, Ρωμοσιός 8, Στεφανής 16 (2), Βλασσόπουλος 2, Γόντικας 16 (1), Νίκολι, Μπούσι 9 (2), Δαρμογιάννης, Διαμαντόπουλος 9, Σταμάτης 5, Μυστιλόγλου 9 (1), Νιφόρας 4.

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Μισιακός): Ιορδάνογλου 8, Ντουζίδης, Κουρέπης 7, Οικονόμου 11, Παπαπέτρου 14 (2), Φωτίου 10 (1), Χαϊκάλης 6, Τσατάς, Σαλέχ, Αντωνόπουλος 5, Παπαδούλης, Αρχιμανδρίτης.


Το φλουρί στον Γόντικα για τη ΦΕΑ

Όπως όλες σχεδόν οι ομάδες έτσι και η ανδρική ομάδα της ΦΕΑ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2016.

Μέσα σε ευχάριστο και οικογενειακό κλίμα η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, έκοψε την βασιλόπιτα το βράδυ της Παρασκευής. Στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης το παρόν έδωσαν όλοι οι παίκτες της ομάδας με επικεφαλής τον αρχηγό Κώστα Ρωμοσιό, το τεχνικό τιμ αποτελούμενο από τον προπονητή Κυριάκο Κοσμίδη και τους βοηθούς του Γιώργο Τσούφη και Διονύση Φαναρτζή.

Από πλευράς διοικήσεως εκεί ήταν η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Νικολέττου, ο έφορος του τμήματος Αντώνης Λιναρίτης και το μέλος της διοίκησης Σπύρος Μπερδέσης, ο οποίος έκοψε την πίτα, πρωτοστατούντες της ομάδας.

Τυχερός ήταν ο Χαράλαμπος Γόντικας στο κομμάτι του οποίου βρέθηκε το φλουρί. Ο φόργουορντ των κυανόλευκων κέρδισε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Άπαντες αντάλλαξαν τις ευχές τους για την καινούργια χρονιά, με το σύνθημα όλων να είναι «υγεία» και να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία.

Κατά τα λοιπά, η προετοιμασία της ΦΕΑ συνεχίζεται κανονικά εν όψει της κυριακάτικης (3 μ.μ.) εντός έδρας αναμέτρησης κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας. Από τις προπονήσεις απουσιάζουν ο Γιάννης Κρητικός, ο οποίος ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Γιώργου Σταμάτη και Κώστα Μπασέα.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές ΝΔ: Δηλώσεις συμπολιτών μας για την Επίθεση στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας! (Videos)
Επόμενο άρθροΤο 3ο Γυμνάσιο Ν.Φιλαδέλφειας επιλέχτηκε για κέντρο ενισχυτικής διδασκαλίας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.