Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που… συνελήφθη για δωροδοκία!

0

syriza-voyleytisΑναστάτωση προκλήθηκε την Τετάρτη στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας καθώς συνελήφθη από την Ασφάλεια, ο υποδιευθυντής του καταστήματος κατηγορούμενος για δωροδοκία σχετικά με υπόθεση χρηματοδότησης επιχείρησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο, υποψήφιο βουλευτή στην Αρκαδία (ήταν τελευταίος στη λίστα των υποψηφίων στις πρόσφατες εκλογές), υποδιευθυντή της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, ο οποίος πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ένα ποσό που φέρεται να είχε ζητήσει ως μίζα από επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος σε συνάντηση που είχε με άλλο άτομο στην κρεαταγορά πήρε τα χρήματα και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του. Εκεί οι άνδρες της ασφάλειας βρήκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε συρτάρι στο γραφείο του τραπεζικού.

Η σύλληψη απο την ασφάλεια πραγματοποιήθηκε εντός της τράπεζας στις 3:30 το μεσημέρι προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό αναστάτωση, στους εργαζομένους της τράπεζας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα χρήματα, αποτελούν προϊόν εκβιασμού και δωροδοκίας και προέρχονται από υπόθεση χρηματοδότησης ΕΣΠΑ στην οποία θα μεσολαβούσε ο τραπεζικός υπάλληλος.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον πέντε υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και μια φοροτεχνικός, για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.

Τα παραπάνω άτομα δεν συνελήφθησαν λόγω μη ύπαρξης αυτοφώρου, ενώ επιπλέον εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμα ατόμου, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Για την δωροδοκία, εκτός από την αστυνομική έρευνα έχει διαταχθεί και εσωτερική έρευνα από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε βάρος του Γιάννη Ζαφειρόπουλου εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες για απάτες.

syriza-voyleytis1

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΤρέλα! Ήρθαν οι “ομπρέλες-μπανιστήρι”!!! (video)
Επόμενο άρθροΜητρόπολη Ι.Φ.: Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.