Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από 42 χρόνια!

0

ammoxostos-theofaneiaMετά από 42 ολόκληρα χρόνια, πιστοί από κάθε γωνιά της Κύπρου, γιόρτασαν τα Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας”, Παύλος Ιακώβου, στους εορτασμούς παρευρέθηκαν γύρω στα 1200 άτομα. Είπε ακόμα ότι το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και βουλευτές Αμμοχώστου.

“Νοιώσαμε μεγάλη συγκίνηση αλλά δυστυχώς πρέπει να επιστρέψουμε πίσω. Ευελπιστούμε όμως ότι το 2016 θα είναι η χρονιά της επιστροφής”, πρόσθεσε ο κ. Ιακώβου.

Η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Ακολούθησε στη θαλάσσια περιοχή της “Γλώσσας” η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο! Πιάστηκαν “στα χέρια” δύο άνδρες για το ποιος θα πιάσει τον… Σταυρό!
Επόμενο άρθρο1928: Τα πρώτα Θεοφάνεια στη Νέα Φιλαδέλφεια (Παναγίτσα)!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.