ΦΕΑ: Η απίστευτη νίκη των Παίδων & ο Κεραυνός που χτύπησε το Αντρικό!

ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΚΟΡ 84-68 ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

0

FEA

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Το παιδικό τμήμα της ΦΕΑ κυριολεκτικά διέλυσε την Ε.Φ.Ο.Α. Σπ.Λούης εντός έδρας με το απίστευτο 121-21, ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση.

Για τη ΦΕΑ σκόραραν:

Δικαιόπουλος Μιχάλης  14, Μπερδέσης Γιώργος 11 (1), Πολυζόπουλος Γιάννης 16, Ντέλης Φώτης, Παπαδόπουλος Άλκης 14,  Κούλιος Αλέξανδρος 9, Πολίτης Βασίλης 4, Αναούνης Γιώργος 12, Δημητροκάλλης Γρηγόρης 10,   Ανδριανός Νίκος 12, Σοπιλίδης Αρης 11, Σέρογλου Κώστας 2,  Μάνος Σπύρος 6.

Με νίκη συνέχισε και το εφηβικό τμήμα της ΦΕΑ. Η ομάδα της πόλης μας νίκη την Ε.Φ.Ο.Α. Σπ.Λούης εντός έδρας με σκορ 56-51, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Για τη ΦΕΑ σκόραραν:

Μπάθας Βασίλης 4, Χριστούλης Μπάμπης 3,  Νικολός Παναγιώτης 2, Λαμπρόπουλος Σπύρος  8, Τσακίρης Διονύσης 10,  Παπαδόπουλος Κυριάκος 8,    Λαμπρίδης  Παναγιώτης 5 (1), Τσιώλης Κων/νος 2,  Λιναρίτης Χάρης, Ψαλτάκης Παναγιώτης 6, Γρίβας Ανδρέας 2, Φακίτσας Γιάννης 4, Παλαιολόγος Νίκος 2.

Κεραυνός χτύπησε… το Αντρικό!

fea-antrikoΟ Κεραυνός Αιγίου δεν έκανε …στάση στη Νέα Φιλαδέλφεια και πήρε εύκολα το διπλό κόντρα στη ΦΕΑ με σκορ 84-68, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Η «πολυφωνία» στην επίθεση (τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) και η εμπειρία του 34χρονου γκαρντ Κώστα Κεφαλά ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την επικράτηση του Κεραυνού, ο οποίος πήρε το έκτο ροζ φύλλο αγώνα για τη φετινή σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Κυριάκου Κοσμίδη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και έχοντας τρεις παίκτες εκτός πλάνων γνώρισε την έβδομη ήττα της. Συγκεκριμένα, ο νεαρός τεχνικός δεν υπολόγιζε τους Μυστιλόγλου, Κρητικό και Μπασέα.

Ο πρώτος εξέτισε την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του κι εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Νέα Ιωνία, ο Κρητικός την Τρίτη θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου λόγω της ρήξης των χιαστών που έχει υποστεί και ο Μπασέας, ενώ προπονήθηκε όλη την εβδομάδα με την ομάδα και ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνα προφυλάχθηκε από τον προπονητή του.

Και ο Κεραυνός, όμως, παρατάχθηκε με δύο απουσίες. Ο λόγος για τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών πριν δύο αγωνιστικές και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και τον Νικολάου που θα επανέλθει στα παρκέ από τη νέα σεζόν ύστερα από το κάταγμα που υπέστη στο τελευταίο φιλικό της ομάδας του στην προετοιμασία του καλοκαιριού.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Κεραυνός είχε ένα εύκολο σχετικά απόγευμα. Πέραν του Κεφαλά, ο οποίος σημείωσε 25 πόντων κάνοντας ένα καταπληκτικό παιχνίδι τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, είχε σε καλή ημέρα και τους δύο του ψηλούς, τους Σουφλιά και Δημήτρη Λυμπέρη που και σκόραραν και μάζευαν τα ριμπάουντ.

Οι γηπεδούχοι χωρίς να κάνουν τα σκριν που έπρεπε, χωρίς να πιέσουν ψηλά και χωρίς να βγάλουν πολλούς αιφνιδιασμούς την μόνη φορά που ήταν μπροστά στο σκορ ήταν στην έναρξη του αγώνα (6-4) με δύο εύστοχες βολές του Βλασσόπουλου. Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους «κυανοκίτρινους» του Λουκά Λεονάρδου…

Τα συνεχόμενα λάθη των παικτών της ΦΕΑ και η ευστοχία των παικτών του Κεραυνού έξω από την γραμμή των 6μ.75 ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο έληξε με σκορ 16-27.

Στην δεύτερη περίοδο μίλησε ο Κώστας Κεφαλάς. Ο έμπειρος παίκτης πήρε το όπλο του και δεν σταματούσε να πυροβολεί το αντίπαλο καλάθι. Με προσωπικές ενέργειες και δύο εύστοχες βολές έφτασε την διαφορά στο συν 15 (33-48) για να λήξει το ημίχρονο με σκορ 35-48.

Η άμυνα ζώνης του Κοσμίδη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, απέφερε καρπούς για τη ΦΕΑ, η οποία κατάφερε να μειώσει 52-59 με τρίποντο του Γόντικα τέσσερα λεπτά πριν την λήξη. Ο Κεραυνός, όμως, σοβαρεύτηκε και με μπροστάρηδες τους Κεφαλά και Δημήτρη Λυμπέρη διαμόρφωσε το 54-70, σκορ τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο κι ενώ ο νικητής είχε ήδη κριθεί οι παίκτες και των δύο ομάδων έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ προσφέροντας θέαμα και στις δύο ρακέτες με το τελικό 68-84 να γράφετε στο ταμπλό του κλειστού της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπανασάκης, Καρανικόλα

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-27, 35-48, 54-70, 68-84.

ΦΕΑ (Κοσμίδης): Τσίτος, Ρωμοσιός 6, Στεφανής 10 (2), Βλασσόπουλος 13 (1), Γόντικας 15 (1), Νικόλλι 3 (1), Μπούσι 10 (3), Μπασέας, Διαμαντόπουλος 7, Δαρμογιάννης, Νιφόρας 4.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Λεονάρδος): Μοσχοβάκης 19 (2), Νταβατζής, Ταπεινός, Βασιλειάδης, Κεφαλάς 25 (1), Σουφλιάς 11 (1), Σκόνδρας 3, Θωμάς, Λυμπέρης Δημήτρης 17 (3), Λυμπέρης Βασίλης 6, Τρυφωνόπουλος 3(1).

Κεφαλάς: «Στόχος επετεύχθη»

Όταν το καλοκαίρι του 2008 έδινε τα χέρια με τον πρόεδρο του Κεραυνού Αιγίου Χάρη Μπόγδανο, για την τότε ομάδα της Α2 Εθνικής, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι των Αιγιωτών και πόσο μάλλον ότι θα φτάσει να αγωνίζεται στο τοπικό Πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η με την φανέλα του.

Ο λόγος για τον Κώστα Κεφαλά, ο οποίος στην Τρίτη του παρουσία με τα χρώματα του Κεραυνού έχει καταφέρει να σπάσει ένα ιδιαίτερο στατιστικό στοιχείο. Συγκεκριμένα στις επίσημες παρουσίες του με την Αιγιώτικη ομάδα, έχει ξεπεράσει τους 1.000 πόντους, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στα παιδικά του χρόνια υπήρξε μαθητής σε σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα κόντρα στη ΦΕΑ ο Κεφαλάς παρά τους 25 πόντους και την πολύ καλή του εμφάνιση κράτησε χαμηλούς τόνους. «Είναι πολύ καλό που κερδίσαμε», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ο στόχος επετεύχθη. Κοιτάμε ένα – ένα παιχνίδι ξεχωριστά και με την επιστροφή παικτών που απουσιάζουν να γίνουμε ξανά ομάδα που να πρωταγωνιστεί».

Κοσμίδης: «Αυτές είναι οι δυνατότητές μας»

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο προπονητής της ΦΕΑ Κυριάκος Κοσμίδης μετά την ήττα της ομάδας του από τον Κεραυνό. Ο νεαρός προπονητής δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και δήλωσε: «Τελευταίο διάστημα παίζουμε χωρίς βασικούς παίκτες και δυστυχώς αυτές είναι οι δυνατότητες της ομάδας. Υπάρχουν στοχευόμενα παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε. Συνεχίζουμε».

Προηγούμενο άρθροΘα απολαύσουμε τη “σπάνια” Πανσέληνο τα φετινά Χριστούγεννα!
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: “Παγίδες” για τους Δημότες μας! (Φωτορεπορτάζ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.