Ν.Φ.-Ν.Χ.: “Βροχή αποζημιώσεων για τις πρόσφατες πλημμύρες”!

0

nea-filadelfeia-neroponth-katastrofes (62)Τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν τον προηγούμενο μήνα την περιοχή της Αθήνας και προκάλεσαν πλείστες όσες περιπτώσεις εκτεταμένων ζημιών, σωματικής και υλικής φύσεως, κυρίως για τους συνδημότες μας, ανέδειξαν για μία ακόμη φορά την ένδεια του κρατικού μηχανισμού η οποία κατέστη έκδηλη από την απουσία αντιπλημμυρικών έργων καθώς και από την πλήρη αδράνεια των αρμόδιων φορέων για την συντήρηση και τον καθαρισμό των φρεατίων και των ρεμάτων.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Διεύθυνση: Βασιλέως Αλεξάνδρου 1Β – Ν. Φιλαδέλφεια Τηλ: 6949011830 e-mail: dimkabouridis@gmail.com
Άρθρο του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Διεύθυνση: Βασιλέως Αλεξάνδρου 1Β – Ν. Φιλαδέλφεια
Τηλ: 6949011830
e-mail: dimkabouridis@gmail.com

Συμπολίτες μας τραυματίστηκαν, ισόγεια πλημμύρισαν, περιουσίες καταστράφηκαν ενώ ακόμα και σήμερα αρκετές από τις ζημιές που προκλήθηκαν παραμένουν ορατές.

Ωστόσο, η «φαρέτρα των δικαιωμάτων» των συμπολιτών μας δεν είναι κενή. Αντιθέτως, είναι πλήρως εξοπλισμένη με επαρκές νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αξίωσης, από το Δημόσιο και τους αρμόδιους φορείς, της καταβολής αποζημιώσεως για τους σωματικούς τραυματισμούς και τις υλικές ζημίες καθώς και χρηματικής ικανοποίησης της ηθικής βλάβης, που οι πολίτες υπέστησαν από τις πλημμύρες οι οποίες έπληξαν την περιοχή μας και προκάλεσαν θλιβερές εικόνες εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας των κρατικών φορέων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομολογία των Διοικητικών Δικαστηρίων διαπνέεται από σωρεία αποφάσεων που δικαιώνει τους πολίτες που ζημιώθηκαν εξαιτίας της ανεύθυνης στάσης των αρμοδίων, επιδικάζοντας αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά για την κάλυψη τόσο των ζημιών όσο και της ηθικής βλάβης που υπέστησαν.
Ο αριθμός τέλος όσων προσφεύγουν στις δικαστικές αρχές διεκδικώντας τις αποζημιώσεις που δικαιούνται είναι ήδη υψηλός, δεδομένου ότι αρκετοί συμπολίτες μας δεν είχαν τις οικείες ασφαλιστικές καλύψεις, ενώ αναμένεται να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, οπότε και θα γίνονται γνωστές οι νέες θετικές και ελπιδοφόρες δικαστικές αποφάσεις που αναμένεται να εκδοθούν και θα δικαιώνουν τους πληγέντες.

Προηγούμενο άρθροBazaar Αγάπης του Αγίου Κοσμά Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΗ εκδήλωση των Μικρασιατών Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.