Θέλουν να μεταφέρουν τη συνείδηση των ανθρώπων σε τεχνητά σώματα μετά τον θάνατό τους!

0
602

8326783294Ένα από τα ερωτήματα της ανθρωπότητας είναι εάν οι εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας θα καταφέρουν ποτέ να νικήσουν τον θάνατο.

Μια εταιρεία από την Αυστραλία, η Humai, θέλει να δώσει απάντηση στο εν λόγω ερώτημα. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ψάχνει τρόπο να μεταφέρει τη συνείδηση ενός ανθρώπου σε τεχνητό σώμα μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον CEO, Josh Bocanegra, η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και νανοτεχνολογία για να αποθηκεύσει δεδομένα αναφορικά με τον τρόπο ομιλίας, τον τρόπο συμπεριφοράς, τις νοητικές διεργασίες καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του σώματος ενός ατόμου.

Τα δεδομένα αυτά θα κωδικοποιηθούν με τη χρήση διαφόρων αισθητηριακών τεχνολογιών και, στη συνέχεια, θα τοποθετηθούν σε ένα τεχνητό σώμα μαζί με τον εγκέφαλο του θανόντος. Μάλιστα, ο Bocanegra συμπλήρωσε ότι, με τη χρήση κλωνοποίησης, θα πραγματοποιείται η αποκατάσταση του εγκεφάλου καθώς ωριμάζει.

Σε συνέντευξή του στο Australian Popular Science, ο Bocanegra δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν να συλλέγουν δεδομένα για τα άτομα χρόνια πριν από τον θάνατό τους μέσω διαφόρων εφαρμογών που έχουν αναπτύξει. Μετά τον θάνατό τους, η εταιρεία θα καταψύξει κρυογονικά τους εγκεφάλους τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας και να τοποθετηθούν σε τεχνητά σώματα.

Οι λειτουργίες του τεχνητού σώματος θα ελέγχονται μέσω των σκέψεων, εφόσον θα πραγματοποιείται μέτρηση των εγκεφαλικών κυμάτων. Ακόμη, η Humai θα αξιοποιεί τη νανοτεχνολογία και την κλωνοποίηση προκειμένου να αποκαθιστά τα κύτταρα και να αντιμετωπίζει τη γήρανση του εγκεφάλου.

Ο Bocanegra, όντας αισιόδοξος, πιστεύει ότι η εταιρεία του θα μπορέσει να «αναστήσει» τον πρώτο άνθρωπο στα επόμενα 30 χρόνια. Προς το παρόν, η Humai αποτελείται από τέσσερα άτομα, ωστόσο σκοπεύει να προσλάβει και άλλους στο ερχόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές από τις δηλώσεις της Humai είναι ασαφείς, ως ένα βαθμό, και επίσης, για να πραγματοποιήσει το εν λόγω εγχείρημα, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε επιστημονικές εξελίξεις που θα γίνουν μελλοντικά.

ΠΗΓΗtechit.gr
Προηγούμενο άρθροΕνημερώσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΟ Άνθρωπος με τα 3 πόδια και τα 4…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.