Ιδιοκτήτες Ακινήτων Ν.Φ-Ν.Χ.: “Διορθώστε τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου σας”

1

nea-filadelfeia-prosfygikosΑπό τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, λάβαμε τη παρακάτω ειδοποίηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στον δήμο μας:

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ.

Την ευκαιρία να διορθώσουν τυχόν διαφορές που εντοπίζονται ανάμεσα στα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου τους και σε  εκείνα που εμφανίζονται στους αντίστοιχους λογαριασμούς της ΔΕΗ (και συνεπώς χρησιμοποιούνται για τη δημοτική φορολογία), δίνει ο Δήμος Φιλαδέλφειας– Χαλκηδόνος στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στο Τμήμα Εσόδων, Περιουσίας και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης  του Δήμου  (Δημαρχείο, Λ. Δεκελείας 97) έως τις 31/12/2015, για να δηλώσουν τις  τυχόν διαφορές.

Στο πλαίσιο εξορθολογισμού των δημοτικών τελών, της δίκαιης και αντικειμενικής κατανομής των βαρών στους κατοίκους και τους επαγγελματίες  της πόλης, το τμήμα Εσόδων, Περιουσίας & Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, έχει προβεί σε εκτεταμένους ελέγχους σε σχέση με τις δηλωθείσες επιφάνειες των ακινήτων  στον Δήμο.  Από τους ελέγχους αυτούς έχει διαπιστωθεί μια σειρά από ανακολουθίες σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα επιφανείας που έχουν δηλωθεί, τη χρήση τους, (επαγγελματική–οικιακή), καθώς και το καθεστώς ηλεκτροδότησης αυτών.

Για αυτόν τον λόγο, ο Δήμος Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος,  στην προσπάθεια του για ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών και της αποκατάστασης των τυχόν αδικιών σε σχέση με τη συμμετοχή όλων στα βάρη που αφορούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, προχωρά στην παραπάνω ενέργεια,  προκειμένου να εναρμονιστεί σε πραγματικά επίπεδα η σχέση έκταση ακινήτων – πληρωμή τελών.

Σε επόμενο βήμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου από 01/01/2016 θα προβούν  σε επιτόπιες αυτοψίες για την ολοκλήρωση των ανωτέρω ελέγχων.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης θα πρέπει να προσκομίζεται άμεσα στο Τμήμα Εσόδων, Περιουσίας & Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  η βεβαίωση διακοπής από την ΔΕΗ μαζί με τον τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου, προκειμένου να γίνει η απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη & Δημοτικό Φόρο, η οποία θα ισχύει από την ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών και εφόσον ο χώρος δεν χρησιμοποιείται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας: 2132049098, 099 & 101.

Προηγούμενο άρθροΤα αγωνιστικά Νέα της ΦΕΑ
Επόμενο άρθροΤζιμπρίλ Σισέ: Συνελήφθη για απόπειρα εκβιασμού… “σεξουαλικού περιεχομένου”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.