Θέατρο και κινηματογράφος στη Στρούγκα

0

2 - ΑντίγραφοΗ καλλιτεχνική κολεκτίβα Τσιριτσάντσουλες επιστρέφει για πολλοστή φορά στη Στρούγκα, αυτή τη φορά με τη νέα της παραγωγή “Τσιριάδα, έπος γελοίον”.

Πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από την παράδοση των τροβαδούρων: Όταν η αδικία έγινε θεσμός, ο Τσίρης πρόγονος, για να μην τον πνίξει το κλάμα, άρχισε να γελά και προσπαθεί να κάνει και τους συνανθρώπους του να γελούν. Αν και συχνά αυτοί που τον βλέπουν αντί να γελούν κλαίνε. Ίσως γιατί καταλαβαίνουν πως η μάσκα του κωμικού είναι φτιαγμένη από τα συντρίμμια της αδικίας.

Αυτό το Σάββατο 24/10 στις 9 το βράδυ στην κατάληψη της Στρούγκας, Δεκελείας 116, Ν. Φιλαδέλφεια. Είσοδος ελεύθερη, έξοδος αμφίβολη

1Το αφιέρωμα στο μεταπολεμικό ευρωπαϊκό κινηματογράφο συνεχίζεται την Κυριακή 25/10 στις 8.30 με την προβολή μιας εμβληματικής ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του νεορεαλισμού. Πρόκειται για τη “Μαγική Πόλη” του Νίκου Κούνδουρου (1954).

Μια λαϊκή συνοικία της Αθήνας (Δουργούτι) αποτελεί το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία ενός σκληρά εργαζόμενου νέου που βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παράνομη δοσοληψία με ένα απατεώνα. Με τη βοήθεια των γειτόνων του θα βγει αλώβητος από αυτήν την περιπέτεια και θα κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του.

Η Αθήνα των λαϊκών συνοικιών του 1950, των λούνα παρκ, των νταήδων, των κοριτσιών που κάνουν όνειρα, της αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων. Επηρεασμένη άμεσα από το κίνημα του νεορεαλισμού, η «Μαγική Πόλις» έφερε μια νέα πνοή στον ελληνικό κινηματογράφο, παρά τις δραματουργικές αδυναμίες και την απλότητα του σεναρίου.
Κατάληψη Στρούγκα
αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος
Δεκελείας 116, Ν. Φιλαδέλφεια

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώσεις του Δ.Φ.Χ.
Επόμενο άρθρο“Ο ΦΠΑ στην Παιδεία δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.